20 maart 2020

Camperplaats van het Jaar 2020: opnieuw Landgoed Hizzard

Camperaars kiezen Landgoed Hizzard in Friesland tot Camperlocatie van het jaar 2020. De camperlocatie in Lollum scoort met een 9,76 het hoogst op Campercontact.com. Het is voor het eerst dat een camperlocatie de onderscheiding twee keer wint.


(Foto: NKC)
Bezoekers waarderen Camperplaats Landgoed Hizzard om de prachtige locatie midden in de natuur. Er heerst rust, de voorzieningen zijn netjes en er is veel aandacht voor de gasten. Deze camperlocatie ligt op een voormalig boerenbedrijf in het Friese landschap, vlak bij het dorpje Lollum en je hebt een reservering nodig om er te overnachten. Ook al wonnen eigenaren Piet en Martha Kaastra de prijs ook al in 2018, ze zijn opnieuw ontzettend vereerd de onderscheiding in ontvangst te nemen. ‘We hadden niet verwacht dat we hem weer zouden winnen en vinden het geweldig dat we zo gewaardeerd worden door onze gasten.’

Tweede en derde plaats
Op de tweede plaats eindigt Campererf Kweetal in de provincie Zuid-Holland. Deze camperlocatie in Schelluinen scoort gemiddeld een 9,63. De derde plaats gaat naar de camperplaats De Wellinghoeve in Groessen, die twee honderdsten lager scoort.

Campercontact reikt de prijs Camperlocatie van het jaar uit om de kwaliteit van overnachtingsplaatsen voor camperaars te verbeteren. In totaal zijn er in Nederland ruim 1.800 camperlocaties die camperaars kunnen vinden via de app en op de website van Campercontact. Om kans te maken op deze prijs, dient de camperlocatie in het jaar voorafgaand aan de uitreiking (2019) minimaal vijftien beoordelingen te hebben gehad op Campercontact.com. De camperlocatie met de hoogste gemiddelde beoordeling wint de prijs en mag één jaar lang de titel Camperlocatie van het jaar dragen.

Overige Europese winnaars camperlocatie van het jaar 2020
België: Camperlocatie Natuur Mobilhome Parking in Meeuwen-Gruitrode, Limburg (B).
Duitsland: Camperlocatie Höhenblick in Oberbrombach, Rijnland-Palts.
Italië: Area Camper Kartodromo Matera in Matera, Basilicata.
Frankrijk: Aire de Camping-Car Labarraque in Orriule, Nouvelle-Aquitaine.
Spanje: Finca Levantri in Dolores, Valencia.

Bron: NKC

19 maart 2020

Adriabus in Autoweek Campers

Laatst stond ik bij Fort Everdingen toen ik daar exact dezelfde Adra Twin Supreme 640 SLB zag staan die wij hebben. Nou ja, hetzelfde type dan. Want iedereen kiest weer andere opties, zo ook hier. Maar toch leek het mij leuk deze mensen te vragen mee te werken aan een portret in Autoweek Campers. En dat wilden ze.

18 maart 2020

Niks onderweg met buscamper...


'Kom naar huis', zegt onze overheid tegen iedereen die in het buitenland vertoeft. En ook: ga niet op vakantie naar het buitenland. Natuurlijk, we doen het (niet), omdat we weten hoe belangrijk dat is. Maar het doet best 'pijn', als nog kersverse bezitter van een mooie camper. We hebben in de komende maand een mooie trip naar Zweden op het programma staan. Voorafgegaan door een weekend kamperen in eigen land met het gezin van onze dochter. Ik vermoed dat het allemaal niet doorgaat.

16 maart 2020

NKC roept op: kom naar huis!

Gezien de huidige situatie roept de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) camperaars op huiswaarts te keren waar dat kan. 


"In verband met het coronavirus achten we het niet langer verantwoord om met een camper rond te reizen." Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “De maatregelen, zowel landelijk als internationaal, veranderen voortdurend. We roepen camperaars daarom op naar huis te gaan in het belang van hun eigen gezondheid en veiligheid.”

Thuis het beste af
Dit heeft voor de NKC de hoogste prioriteit. Stolwerk: “Voor zover wij de situatie kunnen overzien, ben je als Nederlander thuis uiteindelijk het beste af. Bijna per minuut komen er nieuwe maatregelen bij en grensbeperkingen volgen elkaar op. Om te voorkomen dat je ergens vast komt te zitten, kun je het beste zo snel mogelijk naar huis rijden. Ons bereiken berichten dat camperaars worden weggestuurd en campings en camperplaatsen sluiten. Wij verwachten dat dit in de nabije toekomst enkel zal toenemen.”

Ook de camper staat stil

Het hele land, dus ook onze camper staat stil. In de stalling, wel te verstaan. Vreselijk jammer, nu net ook eindelijk de zon wat gaat schijnen en het voorjaar voelbaar wordt. Op de Facebookpagina van Viva kamperen schreef ik eerder vandaag:


"De overheid adviseert sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Kamperen en sociale contacten horen bij elkaar als Adam bij Eva. Dus misschien is het wel beter om onze voertuigen even in de stalling te laten staan en thuis te blijven. Met even een minimum aan onderlinge contacten. Hoe vervelend ook... Maar liever nu even thuis dan straks een heel seizoen vol beperkende maatregelen!"

Afmeldingen
Intussen dwarrelt ook hier de ene afmelding na de andere op het beeldscherm binnen. Allemachtig, en dit is eigenlijk pas de eerste dag van het 'isolement'. Persbijeenkomst zus gaat niet door, vergadering zo ook niet. Komend weekend Amsterdam? Heeft geen zin, alles dicht en minder contacten is beter. De besproken camping Zeeburg in de hoofdstad is niet scheutig met terugbetalen: dat doet Airbnb stukken beter, merkte ik. Nou ja, de toeristenbelasting krijg ik terug - nadat ik hierom vroeg.

15 maart 2020

De trip die niet doorging... [campertrip 16]

Afgelast. En dit is niet het enige...
Woensdag 11 maart

Dit is een opmerkelijke periode: wereldwijd heerst er een corona-epidemie. In Nederland wordt vooral Brabant getroffen. Het advies: mijd sociale contacten, geen handen schudden. Mijn fotocursussen komende vrijdag 13 en zaterdag 14 zijn afgelast: de komende twee weken zijn er geen cursussen. Het zal een heel 'gedoe' worden om daar straks nieuwe data voor te vinden.


De bedoeling is nu zaterdagmorgen te vertrekken: Chajah heeft vrijdagavond nog een bijeenkomst in Zoetermeer. Helaas: we zouden anders vrijdag al weg hebben gekund. We kunnen nu in elk geval zaterdagmorgen vertrekken en niet zaterdagmiddag. Bestemming: Zwolle. Ik volg zondag een training in het gebruik van Fuji-X camera's: verheug ik me erg op. We willen ook museum De  Fundatie nog bezoeken. Uiterlijk dinsdag zijn we terug, maar misschien maandag al. Hangt ook wat van het weer af.

Boordaccu uitschakelen