16 januari 2024

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw

Zo, dat was de CMT voor dit jaar. De teksten en de foto's liggen bij Autoweek Campers, ik heb nog in Nederland een keer overnacht (camping de Peelpoort bij Heusden/Asten: prima plek en 's winters open) en ben nu weer thuis. 

Alle keren dat ik in Stuttgart was, was er sneeuw. Maar dit jaar helemaal niet. Totdat ik in Nederland kom.

De camper staat weer overdekt in de stalling. Fijn, zo'n plek waar ik altijd terecht kan en mijn personenwagen kan achterlaten. En waar niemend anders in de camper hoeft te rijden.

Rond 8 maart haal ik 'em weer op voor de APK-keuring en aansluitend de CamperElfStedentocht, die ik nu voor de derde keer organiseer in samenwerking met camperplaats Leeuwarden.

15 januari 2024

Genomineerd voor Gouden Pen (Scandinavië/Baltische Staten)

Voor mijn Noorse
opdrachtgever Bobil og Caravan Magasinet schreef en fotografeerde ik een tweedelige reportage over onze camperreis door Kroatië. Van de hoofdredacteur kreeg ik onlangs bericht dat mijn stukken zijn genomineerd voor 'de Gouden Pen'. 

Het Scandinavische kantoor van Kroatië draagt kandidaten voor uit de markten waarvoor zij verantwoordelijk zijn (Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en de Baltische staten). Het hoofdkantoor in Zagreb selecteert vervolgens drie genomineerden in de verschillende categorieën - in mijn geval: gedrukte media - die worden uitgenodigd voor een driedaagse studiereis naar Kroatië en de prijsuitreiking. Eind maart wordt bekend wie er wordt uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Dubrovnik.

Uit het juryrapport
"Dit reisverslag verdient erkenning voor zijn authentieke weergave van de schoonheid van Kroatië, de kenmerkende cultuur en de diverse landschappen. De auteur, een gepassioneerde kampeerder, brengt zijn reiservaringen vakkundig over en verkent zowel bekende bestemmingen als verborgen juweeltjes. Zijn vermogen om contact te maken met de lokale bevolking en het rijke culturele erfgoed over te brengen maakt dit reisverslag uitzonderlijk.

11 januari 2024

Trip 99 [2] In Stuttgart schijnt de zon

 

Op Polarsteps staat het hele verhaal: klik hier.

Hieronder enkele foto's die ik vanmiddag maakte tijdens de opbouw. Er staan best wat nieuwe modellen! Morgen hoor ik alle details.

05 januari 2024

Trip 99: CMT Stuttgart: ik kom er aan

Vandaag over een week is de persdag van de CMT in Stuttgart. Zo'n beetje de grootste Europese beurs op het gebied van kamperen. Met 'hardware' (voertuigen), maar ook 'software' (bestemmingen). Ik vertrek woensdag via mijn dealer Mobiledrôme, die nog even een lamp (dimlicht) vervangt. Zoek ik donderdag een handige plek bij de beurs, zodat ik vrijdag alle perspresentaties kan bijwonen. Vrijdagavond - traditie - eten met Hymer, bij de Italiaan. Zaterdag en zondag nog beursbezoek en schrijven, want Autoweek Campers houdt speciaal ruimte voor me open. Maandag of dinsdag ben ik weer thuis. Ja, na een jaar is er weer een 'thuis'!


04 januari 2024

Laatste nacht!

Nu is toch heus de laatste nacht aangebroken van 'het wonen' in de camper. Op 20 januari 2023 vertrokken we - ons nieuwe appartement was al in aanbouw - en op 5 januari 2024 kunnen we voor het eerst in ons appartement overnachten. Morgen om half acht staat de meubelleverancier voor de deur met een eetkamer, slaapkamer, bank, stoelen, kast en tv-meubel. Het pinbedrag is voor morgen maar even wat verhoogd..

Op 20 september 2022 draaide de eerste paal de grond in. De oplevering stond toen nog gepland op juli 2023. Dat werd dus iets later.




    

02 januari 2024

Trip 98 [5 en slot] Dat waren leuke dagen

Ondanks het barre weer hadden we een aantal leuke dagen rond de jaarwisseling. Stee in Lhee is een aangename camperplaats, de oliebollen die zij bakten en de glühwein die zij verwarmden smaakten goed. Twee dagen waren er ook vrienden uit Zwolle. Kortom: een geslaagd uitje naar Drenthe!

Via ons nieuwe, nog lege huis (foto hiernaast uit werkkamer) naar ons basiskamp Rucphense Weide. Vrijdag komen de meubelen en kunnen we in ons nieuwe huis slapen, is onze bedoeling. Dan krijgt de camper even rust.

Levelsysteem voor buscampers