15 januari 2024

Genomineerd voor Gouden Pen (Scandinavië/Baltische Staten)

Voor mijn Noorse
opdrachtgever Bobil og Caravan Magasinet schreef en fotografeerde ik een tweedelige reportage over onze camperreis door Kroatië. Van de hoofdredacteur kreeg ik onlangs bericht dat mijn stukken zijn genomineerd voor 'de Gouden Pen'. 

Het Scandinavische kantoor van Kroatië draagt kandidaten voor uit de markten waarvoor zij verantwoordelijk zijn (Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en de Baltische staten). Het hoofdkantoor in Zagreb selecteert vervolgens drie genomineerden in de verschillende categorieën - in mijn geval: gedrukte media - die worden uitgenodigd voor een driedaagse studiereis naar Kroatië en de prijsuitreiking. Eind maart wordt bekend wie er wordt uitgenodigd voor de prijsuitreiking in Dubrovnik.

Uit het juryrapport
"Dit reisverslag verdient erkenning voor zijn authentieke weergave van de schoonheid van Kroatië, de kenmerkende cultuur en de diverse landschappen. De auteur, een gepassioneerde kampeerder, brengt zijn reiservaringen vakkundig over en verkent zowel bekende bestemmingen als verborgen juweeltjes. Zijn vermogen om contact te maken met de lokale bevolking en het rijke culturele erfgoed over te brengen maakt dit reisverslag uitzonderlijk.

Ga mee op een betoverende kampeerreis van Umag naar Split door de lens van Willem D.A. Laros in dit boeiende reisverslag. Laros' bijzondere perspectief verrijkt het verhaal en verweeft historische inzichten naadloos met persoonlijke ontmoetingen, waardoor een levendig tapijt ontstaat van de allure van Kroatië.
Het verhaal ontvouwt zich in een boeiende verkenning van historische bezienswaardigheden, levendige markten, schilderachtige landschappen en de unieke kampeerervaring. Laros werpt niet alleen een blik op culturele juweeltjes, maar biedt ook waardevolle inzichten in de bezochte campings, waardoor het verhaal zowel meeslepend als praktisch is. 
Zijn lens onthult culturele schatten en brengt lezers in contact met de architectonische wonderen van Kroatië. Het artikel valt op door de rijke inhoud, Laros' persoonlijke betrokkenheid en enthousiasme. Door ontmoetingen met lokale persoonlijkheden en pittoreske afbeeldingen van Kroatische landschappen en kampeerplekken draagt Laros bij aan een emotioneel resonerend verhaal dat lezers onderdompelt in het hart van het land.
In essentie is Laros' reisverslag een meesterlijke mix van verhalen vertellen, culturele verkenning, praktisch advies en inzicht in bezochte campings. Door de lezers moeiteloos mee te voeren naar de essentie van Kroatië, komt dit reisverslag naar voren als een verdienstelijke genomineerde voor de Gouden Pen Award."

Nou, ik heb daar verrekte weinig aan toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rubriek Mijn camper en ik