29 februari 2024

Reise + Camping: vooral gezellig

Op de beurs vooral heel veel buscampers en camperbusjes
De kampeerbeurs Reise + Camping in Essen, Duitsland: ik was er nog nooit. Vandaag leek me de aangewezen dag om daar eens heen te rijden: in pakweg twee uur ben je er vanuit Wouw. (De terugweg was rijk aan files: dan is het ineens drie uur rijden.) Hier een paar indrukken. Nieuwe, dus niet eerder aan pers of publiek getoonde caravans/campers heb ik niet kunnen ontdekken. Wel heel veel eten en drinken, snackcorners ook. Veel campings verder, en streken met campings. Zowaar ook enkele Nederlandse stands (Utrecht bijvoorbeeld). Nederlands publiek heb ik niet gehoord, in tegenstelling tot Düsseldorf, waar je heel veel Nederlands hoort. 

Landvergnuegen: in 2024 digitaal en inclusief Oostenrijk
Op de stand van Landvergnuegen ontmoette ik het Nederlandse, maar in Duitsland wonende en praktisch altijd met de camper onderweg zijnde echtpaar Anne en Teun. Zij vormen met een ander stel de enige Nederlandstalige 'ambassadeurs' van het kampeerconcept. Het is kamperen bij de boer, maar dan anders: het zijn zo'n 2000 boeren (wijn, geiten, koeien, historische hoenders enz.) in heel Duitsland en - ook nieuw dit jaar - Oostenrijk die een of twee plekken op hun erf beschikbaar stellen voor één of twee nachten per caravan of camper. Tot nu toe verliep dat via een boek en een sticker, vanaf dit jaar gaat alles digitaal. Lees alles op www.landvergnuegen.com en download de app. Je kunt je daar ook aanmelden.

Gewichtig besluit in Europa

Meer gewicht toegestaan. Het lijkt er nu toch echt aan te komen. 

24 februari 2024

Drukte op Fiets- en wandelbeurs

Een standhouder vertelde me dat het vrijdag nòg drukker was, maar ik vond het vandaag, zaterdag, knap druk op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht. Ik reed met iemand mee met de auto: maar Utrecht met de auto tijdens een beurs is niet slim. Volgende keer gewoon weer de trein! 

Het aantal deelnemers aan de beurs is de afgelopen jaren zeker niet toegenomen. In pakweg twee uur heb je de hele beurs wel gezien. Natuurlijk, je kunt nog proefrondjes gaan rijden op diverse typen fiets, je kunt met blote voeten over een soort bospad lopen (waarom zou je dat willen...?), je kunt je eens flink verdiepen in een bepaalde bestemming, of een bedevaart. 

21 februari 2024

[Trip 100] CamperElfStedentocht VOLgeboekt

Vanaf 11 maart rijden we met 11 campers gedurende 11 dagen de CamperElfstedentocht. Deze organiseer ik samen met de Camperplaats Leeuwarden. Tot nu twee keer in hartje winter (inclusief stormen), nu in het vroege voorjaar. Wie nog mee wil: helaas. Ik kan je wel op de reservelijst zetten, voor het geval er afvallers zijn. 

Levelsysteem voor buscampers