15 maart 2020

De trip die niet doorging... [campertrip 16]

Afgelast. En dit is niet het enige...
Woensdag 11 maart

Dit is een opmerkelijke periode: wereldwijd heerst er een corona-epidemie. In Nederland wordt vooral Brabant getroffen. Het advies: mijd sociale contacten, geen handen schudden. Mijn fotocursussen komende vrijdag 13 en zaterdag 14 zijn afgelast: de komende twee weken zijn er geen cursussen. Het zal een heel 'gedoe' worden om daar straks nieuwe data voor te vinden.


De bedoeling is nu zaterdagmorgen te vertrekken: Chajah heeft vrijdagavond nog een bijeenkomst in Zoetermeer. Helaas: we zouden anders vrijdag al weg hebben gekund. We kunnen nu in elk geval zaterdagmorgen vertrekken en niet zaterdagmiddag. Bestemming: Zwolle. Ik volg zondag een training in het gebruik van Fuji-X camera's: verheug ik me erg op. We willen ook museum De  Fundatie nog bezoeken. Uiterlijk dinsdag zijn we terug, maar misschien maandag al. Hangt ook wat van het weer af.

Misschien blijf ik solo wel langer weg. Immers, vrijdag de 20e vertrekken we al weer naar Amsterdam voor een uitvoering van de Matthäus Passion, waarin Chajah zaterdag de 21e meezingt. Op de verjaardag (1685)  van Bach nota bene.

Donderdag 12 maart
De persconferentie van de regering vanmiddag zet heel het land op z'n kop. Alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn verboden: alles om verdere verspreiding van het coronavirus te verspreiden. Musea, beurzen, concerten, sportwedstrijden: niks gaat voorlopig tot 31 maart aanstaande door.
Het heeft dus ook geen zin om naar Zwolle te gaan. Museum De Fundatie is dicht. Mijn fotoworkshop zal wel doorgaan, maar daar kan ik zondag ook met de personenauto naar toe. Het weekend daarop zal ook de Matthäus Passion in Amsterdam wel worden afgelast. Naar Amsterdam gaan met de camper heeft dus ook dan geen enkele zin. Nijkerk, de beurs Photo Imaging, is ook afgelast. Mijn hele week met de camper, via Zeewolde en Lage Zwaluwe: zal wel niet doorgaan. Wordt vervolgd. Maar thuis. Er zijn ergere dingen. Niet ziek worden is voorlopig het belangrijkste voor alle mensen in ons land. En: het geeft mij de gelegenheid de nieuw aangeschafte Fuji tussenring eens te proberen.

Mooi tijd om de tussenring te proberen...
Vrijdag 13 maart (ook dat nog...)
In het NOS-nieuws op de radio hoor ik dat Max Verstappen het niet starten van het F1-circus betreurt maar dat hij er wel begrip voor heeft. Lekker belangrijk, maar niet heus. Heeft de NOS geen belangrijker nieuws voor die enkele minuten?
Er gaat dus vooral veel niet door. Tot ver in april zijn zaken afgelast. Normaal zou nu de camper voor de deur staan voor vertrek morgenochtend. Maar dat doen we dus niet: ik ga wel zondag naar Zwolle voor een workshop. Zaterdag wordt voor een deel een wandeldagje hier in de regio. Ook leuk.

Zaterdag 14 maart
Niet op pad, dan maar op pad. Lopend, vanuit huis. We maken een rondje van bijna 8 km. Beweging kan nooit kwaad.

Zondag 15 maart
Aan de basis van onze trip naar Zwolle lag een fotografisch motief: een workshop over Fuji camera's die ik zou volgen. Voor alle zekerheid had ik de organisator gevraagd of deze nu wel door zou gaan. Daarop kwam een duidelijk 'ja'. Dus vanmorgen tanken, brood mee en rijden maar. Ergens rond Fort Altena zag ik dat er een e-mail was gekomen van de organisator. Het gaat toch niet door... dus ik kon onverrichter zake weer terugrijden. Dat waren dan 140 - aangenaam rustige, dat wel en max. 100 km/h - zinloze kilometers.

Zondagmiddag, 17:30 uur. Persconferentie van het kabinet. Nederland sluit de deuren: scholen, horeca, alles gaat dicht tot en met 6 april. Of 7 april, ben ik vergeten. Later die maand zou ik met een fotomaat naar Normandië gaan: we hadden twee adressen bij Airbnb besproken. Ook dat heb ik geannuleerd.
Volgend weekend staat Amsterdam in de planning: de camping is al besproken. Maar heeft dat wel zijn om die kant op te gaan? Noodzakelijk sociaal verkeer beperken luidt immers het devies.... In Amsterdam met het ov gaan reizen past daar niet zo goed in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten