16 maart 2020

Ook de camper staat stil

Het hele land, dus ook onze camper staat stil. In de stalling, wel te verstaan. Vreselijk jammer, nu net ook eindelijk de zon wat gaat schijnen en het voorjaar voelbaar wordt. Op de Facebookpagina van Viva kamperen schreef ik eerder vandaag:


"De overheid adviseert sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Kamperen en sociale contacten horen bij elkaar als Adam bij Eva. Dus misschien is het wel beter om onze voertuigen even in de stalling te laten staan en thuis te blijven. Met even een minimum aan onderlinge contacten. Hoe vervelend ook... Maar liever nu even thuis dan straks een heel seizoen vol beperkende maatregelen!"

Afmeldingen
Intussen dwarrelt ook hier de ene afmelding na de andere op het beeldscherm binnen. Allemachtig, en dit is eigenlijk pas de eerste dag van het 'isolement'. Persbijeenkomst zus gaat niet door, vergadering zo ook niet. Komend weekend Amsterdam? Heeft geen zin, alles dicht en minder contacten is beter. De besproken camping Zeeburg in de hoofdstad is niet scheutig met terugbetalen: dat doet Airbnb stukken beter, merkte ik. Nou ja, de toeristenbelasting krijg ik terug - nadat ik hierom vroeg.

Wat voorlopig rest zijn de mooie herinneringen van de 15 campertrips vanaf juni vorig jaar, toen wij onze buscamper in ontvangst mochten nemen. Verder kunnen we lekker bladeren in de nieuwe TopCamper, die zaterdag op de deurmat plofte. Bij mij en bij alle andere mensen die hun camper bij Aveco verzekerd hebben. De voorkant is wat te blauw, maar de inhoud is verder heerlijk.

Plannen maken
Wat kunnen we wel doen? Plannen maken natuurlijk, voor als straks alles weer 'normaal' is. Wij willen dit jaar de Ardennen bezoeken, meerdere keren wel. De Belgische, maar ook de Franse en de Luxemburgse. Een gebied waarin nog veel te zien en te beleven valt.

Je kunt ook gaan fietsen in je eigen omgeving. verbazingwekkend wat je dan ook tegen kan komen. Zaken die je 'elders' bijzonder mooi vindt rijd je in je eigen omgeving vaak zomaar voorbij.

Zo fietsen wij gisteren hier in de buurt toen de zon ineens achter de wolken verdween. Met de telefoon maakte ik deze opname: op 10 minuten fietsen van mijn huis!

Fort de Roovere
Vandaag reden we op de fiets naar Fort de Roovere. Onderdeel van de Zuidelijke Waterlinie. 'Wereldberoemd' bij Fort de Roovere bij Bergen op Zoom is de Mozesbrug. Je loopt via de Mozesbrug diep door het water, maar je voeten blijven droog! Deze 'loopgraafbrug' is een modern kunstwerk dat belangrijke architectuur- en bouwprijzen won. Eigenlijk is Fort de Roovere nog steeds niet af. Sinds 2018 is een nieuwe theatertoren gerealiseerd, de Pompejus.

Update na de toespraak van premier Mark Rutte
Dat ziet er dus niet best uit. Ik voorzie dat een groot deel van de zomervakantie voor veel mensen naar de knoppen is. Het gaat maanden duren. En daarna is er wellicht wel iets anders te doen dan op vakantie gaan. Jammer, vervelend, naar en erger. De gedachte dat zeker de helft van de bevolking besmet zal raken stemt ook niet tot blijdschap.
Ik merk ook dat campings niet happig zijn om bij annulering iets terug te betalen. Enerzijds enigszins begrijpelijk, anderzijds teleurstellend voor mensen die het minder breed hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten