30 april 2020

Corona: nog steeds corona

We leren wel de eigen woonomgeving extra waarderen
Vanaf half maart houdt het coronavirus de reiziger en de toerist thuis. Er is wel een enkeling die de camper pakt en ergens gaat staan, maar dat is - gelukkig - een uitzondering. Verplaatsingen leveren domweg meer kansen op besmetting op.

Daarom benadrukt de overheid steeds: blijf zoveel mogelijk thuis. Thuis werken, thuis onderwijs geven en verzorgen, thuis ... alles.
Wij gaan wel bijna dagelijks een stukje wandelen of fietsen. En dat is geen probleem, menen de deskundigen, mits je maar 1,5 m afstand houdt van andere mensen. Dat doen, we met veel zorg. Bij thuiskomst: handen wassen.


Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog
Zweden: helaas
Morgen begint mei. Zonder corona zouden we nu in Zweden zijn. Met een Polar caravan achter onze buscamper zouden we die naar de fabriek rijden en solo, op ons gemak, weer terug. Maar we zijn dus thuis, de camper is in de stalling gebleven. Vanaf morgen mogen in Brabant en Zeeland vakantieparken en campings weer open - voor 15% en alleen voor huisjes, caravans en campers die eigen sanitair aan boord hebben. Wij wachten nog even... op 13 mei komt de regering met de nieuwe maatregelen voor de situatie na 20 mei.Knooppunten
Fietsend hebben we intussen de knooppunten ontdekt. Op de mobiele telefoon zet je zo een route uit, je stapt op de fiets en trappen maar. Helaas zonder terrasjes onderweg, want ook de horeca is dicht - ik zet dat er maar bij, want over tien jaar kunnen we ons dat niet meer voorstellen, vermoed ik.
Als we niet gaan fietsen vanuit huis, dan gaan we wandelen. Het bos is hier vlakbij en het is er prachtig: gemengd bos, een laan met rode beuk, verder bloeiende brem, paarden, de Zeezuiper (waterrijk gebied, regelmatig met een foeragerende lepelaar) en meer.
Telefoonfoto

 Wanneer we nu weggaan? Ik heb nog geen idee, maar op z'n vroegst wordt dat juni. Eventueel breng ik dan de caravan naar Zweden, mits ik Duitsland en Denemarken in en door kan. Voorlopig wachten we dus af. En staat de camper onaangeroerd in de stalling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten