07 mei 2020

De campings gaan weer open!

Zo, een begin is er, als het om kamperen gaat. Op 1 juli gaan de campings in ons land weer open - inclusief sanitair. Er zijn nu al veel terreinen en camperplaatsen open, maar altijd zonder sanitair. Voor veel camperaars geen probleem, maar het advies is nu nog: blijf zoveel mogelijk thuis. Kamperen is geen noodzaak, dus wij zijn in elk geval thuis gebleven.

Reizen naar het buitenland lijkt voorlopig nog niet mogelijk. De grenzen met Belgiƫ zijn dicht en ook andere landen ontraden niet-noodzakelijk reizen. Ik vermoed dus dat het kamperen in eigen land dit jaar populairder wordt dan het ooit was.

Als je niet aan het hoogseizoen gebonden bent door werk of schoolvakanties lonkt nu het najaar 2020. Wie weet kunnen we tegen die tijd ook het land weer even uit.


De 'winst' van deze crisis? We hebben onze directe omgeving een stuk beter leren kennen. Zoomland, heerlijk wandelbos met vennetjes, en een soort moerasgebied (de Zeezuiper genaamd). Hadden we onder normale omstandigheden wellicht nooit gezien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten