28 december 2022

Gezinsuitbreiding!

Bron: Pinterest
Pup   Nee, niet bij ons, maar bij dochter Rebecca. Nee, geen derde kind, maar een hondje. Een Australian Labradoodle, een pup van een week of acht. Ze zijn zo vertederend om te zien... 

Lassie   Rebecca heeft het van niemand vreemd: ik ben ook een liefhebber van honden. We hebben er ook jaren een gehad: een collie, of Schotse herder. Heerlijke hond, altijd in de weer voor je en altijd bereid weer iets nieuws te leren.

 

Schot   Dit was Hesketh, onze collie, met zoon Ruben in de tuin van ons vorige huis. Vernoemd naar Lord Hesketh, een Engelsman van adel die ooit de Hesketh V1000 ontwikkelde, een prachtige, maar veel te dure en dus onverkoopbare motorfiets. De lord interviewde ik voor een Nederlands motorblad (primeur!) en ik vond de man echt een heer. Tikkie afstandelijk. Net als een collie: geen allemansvriend, maar wel door dik en dun voor het baasje. En een vriend voor de kinderen.


26 december 2022

Yucon pakt uit op CMT (Stuttgart)


Stuttgart  
Bezoekers van CMT 2023 (14-22 januari 2023) kunnen zich verheugen op spannende nieuwe producten rond de Microliner: naast de indelingen op Mercedes-Benz en Fiat Ducato biedt Yucon (by Frankia) nu ook drie nieuwe indelingen op basis van de Renault Trafic.

25 december 2022

Kerstkaart uit Noorwegen

Noors   Sinds enkele jaren werk ik voor het Noorse tijdschrift Bobil og Caravan Magasinet. Het blad voor de leden van de Noorse kampeerclub, zoiets als de NKC hier maar dan ook voor andere kampeerders (caravans, tenten, vouwwagens). En die club stuurde mij een mooie, Noorse kerstkaart.

Wat er staat? Dat zocht ik uit. Met dank aan Ron G. uit Stavanger.

"Norsk Bobil en Caravan Club wensen allen een fijne kerst en een goed nieuwjaar. Wij danken voor de samenwerking van het afgelopen jaar en wensen iedereen een goede kerst en een goed nieuw jaar. Wij sturen de kerstkaart digitaal en doneren een bedrag aan het Leger des Heils. Groeten van de administratie."

17 december 2022

Vakantiebeurs 2023: van 12-15 januari

Nederland is prachtig!

Gezellig vol   Een dagje ideeën op doen voor mooie bestemmingen in het nieuwe jaar: dat is voor mij de Vakantiebeurs, misschien wel de leukste beurs van Nederland. De komende beurs belooft weer een gezellig volle te worden. Zo is dit keer ook Zweden weer van de partij. Anne Tusveld van Visit Zweden: "We zijn er weer! Eindelijk weer terug op de Vakantiebeurs. Als vanouds staan we bij de andere Scandinavische aanbieders in de Nordic Village in hal 9, stand D034, samen met onze concullega's van Visit Norway en diverse touroperators als Nordic Info en Cape Tracks. Op alle dagen zullen verschillende vertegenwoordigers uit Zweden aanwezig zijn van o.a. Visit Dalarna , West Sweden en Gold of Lapland. Uiteraard zijn wij van Visit Sweden Benelux er ook steeds."

15 december 2022

Nieuwe 'superkaart' voor navigatie op komst

Zo gaat de 'superkaart' er wellicht uit zien.
Bron: NRC   Het Nederlandse techbedrijf TomTom gaat kaarttechnologie bouwen met Amazon, Meta en Microsoft. Een nieuw consortium van deze bedrijven, Overture, verzamelt de ingrediënten voor een „wereldomvattende superkaart”. „We willen Google Maps voorbij”, zei TomTom-topman Harold Goddijn donderdag in een toelichting op de aankondiging.

Veel bedrijven gebruiken daarvoor Google Maps of het openbronalternatief, OpenStreetMap. Die laatste is gratis in gebruik maar niet foutenvrij en weinig flexibel, aldus Goddijn. Er is volgens hem behoefte aan een onafhankelijk kaartalternatief naast Google Maps.

Ja, concurrentie is goed. Een foutloze kaart ook. En samenwerking al helemaal.

08 december 2022

Buscampers op Ford: er zijn er steeds meer

Pilote   Nu er driekwart jaar géén Fiat Ducato's uit de Italiaanse fabriek rolden namen andere merken waar wat graag die plek in. Naast Volkswagen, Mercedes, Citroën, Peugeot, MAN zien we ook steeds vaker Ford als leverancier van bussen. Belangrijkste kenmerk: meer stahoogte als in de Ducato. Verder volgen de meeste bouwers de klassieke buscamperindeling.

Acht merken   Intussen kennen we op Ford Transit of Trail de Bürstner Lineo C 590 und C 550, de Dethleffs Globetrail 590 C, de Dreamer D51 Select, de Etrusco CV 600 DF, de LMC Innovan 590, de Pilote Atlas 603 G (foto), de Sunlight Cliff 590 4x4 en de Weinsberg Carabus 600 MQ / 550 MQ en Caratour 600 MQ / 550 MQ.

03 december 2022

Bezoektip: Vlissingen

Grijs   Een koude, bijna gure en zeker grijze dag. Jammer, maar fotomaat Adrie en ik hadden ons voorgenomen een dagje in Vlissingen te wandelen. Om daarna thuis met erwtensoep Nederland te zien verliezen van Amerika. Maar hoe anders liep dit laatste... Vlissingen is vooral ook een havenstad. Het water, schepen en loodsboten, je bent er nooit ver vanaf in deze stad.

Nieuwbouw   In Vlissingen worden volop woningen gebouwd. In de zomer zal het zeker een gezellig drukke stad zijn, met veel Duitse en Belgische toeristen. Maar vandaag, 3 december, was er amper iemand op straat te zien. Een enkele wandelaar slechts.

01 december 2022

Bezoektip: Klimt en Hundertwasser in Fabrique des Lumières

Klimt rondom   Om de opening luister bij te zetten, organiseert Fabrique des Lumières een schitterende expositie die is gewijd aan de belangrijkste figuren van de Weense kunstscène, waarvan Gustav Klimt een sleutelfiguur was. In het keizerlijke Wenen van eind 19e eeuw was Gustav Klimt één van de belangrijkste decoratieschilders van de weelderige monumenten aan de Ringstrasse. Aan het begin van de nieuwe eeuw had hij een voortrekkersrol in de Wiener Secession, een beweging die zich wilde losmaken van de academische kunst. Klimt, die zowel beroemd als omstreden was, effende de weg naar de moderne schilderkunst. Het goud en de decoratieve patronen die zijn werken kenmerken, staan symbool voor deze artistieke revolutie. De expositie omvat de werken die Klimts werk typeren en hem zo beroemd hebben gemaakt – zijn ‘gouden fase’, portretten en landschappen. Nu ook te zien in het Van Goghmuseum in Amsterdam. Beide tentoonstellingen van harte aanbevolen!

Levelsysteem voor buscampers