28 december 2023

Trip 98: Op weg naar Dwingelderveld

Ja, ik ben graag op het Dwingelderveld: dat meldde ik al vaker op deze plek. Dit jaar vieren we er Oud en Nieuw, van 28 december 2023 tot en met 2 januari 2024. Op 29 en 30 december zijn ook onze (buscamper)vrienden uit Zwolle hier. We reserveerden alvast de Bospub voor een diner. Midden in de verhuizing, dat wel. Maar dat nieuwe appartement loopt niet weg en we hebben best al aardig wat opgeruimd. Want onze persoonlijke, bij de verhuizer opgeslagen spullen zijn al voor Kerstmis gebracht. Op 5 januari komen de meubelen: dan kunnen we er overnachten. We kregen 'noodgordijnen' van De Gordijnspecialist uit Bergen op Zoom, zodat we niet te kijk liggen in onze slaapkamer - waar mensen langs lopen van of naar een voordeur.

Wat een activiteiten vandaag. Als eerste bijtijds opstaan, want we willen uiterlijk om 11 uur in Culemborg zijn - best een stukje rijden vanaf Rucphen. Eerst de Toyota bij ons nieuwe huis in Wouw parkeren en dan naar de stad aan de Lek. Bij Fort Everdingen foto's gemaakt voor Autoweek Campers. Bij aankomst bleek het hek gesloten. Even gebeld: 'Even aan de eigenaar vragen, ik bel zo terug.' Natuurlijk was het geen probleem: de te fotograferen camper met mensen en honden neergezet en foto's gemaakt.

Omdat de tijd het toeliet nog even een stukje gelopen naar de Lek, waar het water ook hoger dan normaal staat. Geen overlast zo te zien, wel een mooi gezicht. En zonder goede laarzen onbegaanbaar: ik moest terug.

Daarna iets heel anders: de crematie van een familielid. Een tante van Haar, 93 jaar geworden. Maar hoe oud ook: het is een verlies. Mooie woorden van onder meer een schoonzoon, met een theologische achtergrond. Die was er eens goed voor gaan zitten: woordkeus en opbouw van zijn 'lezing' waren prachtig. Leuk (..) om daarna nog enkele familieleden te spreken die we maar weinig zien.

Uiteindelijk reden we naar Camperparc Stee in Lhee bij Dwingeloo. Hier vieren we als gezegd Oud en Nieuw: op 2 januari rijden we naar Rucphen en naar ons nieuwe huis. Hieronder nog wat 'hoog water' en een portret van een vogelaar die hier praktisch elke dag met zijn verrekijker is te vinden. Ook 'schade' door bevers is hier regelmatig waar te nemen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rubriek Mijn camper en ik