25 juni 2024

Trip 103 [2] Even rust aan de rivier

Vandaag op ons gemak, binnendoor voornamelijk, richting Mayenne gereden. Een kilometer of tien daarvoor ligt een camping. Bij het naderen wist ik het ineens: hier zijn we eerder geweest. We haalden ooit een Dreamer testcamper (zwarte bus) op en daarmee hebben we hier gestaan. Alleen was het toen vast later in het seizoen, want het is nu achterlijk rustig. Langs de rivier - toch de leukste plaatsen - staan we als enigen!

Morgen rijden we naar de plek waar donderdagmorgen om 9:00 uur de perspresentatie van Rapido begint. Daar kunnen we vast ook overnachten. Maar nu: nog even rust.

Bij de bakker in het vorige dorpje haalde Zij vanmorgen twee stokbroodjes: één met ham en de ander met camembert. Die gaan we bij aankomst eerst maar eens opeten.

De camper rijdt werkelijk weer geweldig. Ik voorzie op het terrein van het (automatisch) schakelen geen problemen meer. En kan iedereen een Sachs koppelingsplaat aanbevelen. 

De reportages over 150 jaar impressionisme heb ik vandaag bij de twee tijdschriften ingeleverd.




22 juni 2024

Trip 103: Normandie en Oostenrijk

Als het goed is kunnen we vandaag 16 juni vertrekken met de camper. Als het goed is, dus als de nieuwe koppelingsplaat zijn werk doet zoals het moet. We rijden vandaag richting Normandië, maar ik denk dat we pas morgen arriveren. Want het was laat vannacht, uit Amsterdam. Zijn we niet meer gewend, 
Net voorbij Arras zijn we gestopt, op de Camping-car Park in Bapaume. Op een tijd dat ik de tweede helft van Nederland-Polen nog kon zien. 2-1 werd het. 
Morgen rijden we - de tolweg mijdend - verder naar Giverny, voor een bezoek dinsdag aan de tuinen en het museum van Monet. En we hopen daar vrienden uit Zwolle te ontmoeten, die vanuit het zuiden op weg naar huis zijn.

Erg leuk Tineke en Martien uit Zwolle te ontmoeten. En Giverny met hen te bezoeken. Wij deden het een dag later nog dunnetjes over in het museum van het impressionisme en reden daarna naar Honfleur (camperplaats) en Trouville-sur-Mer (camping).

Hier alle info verder over deze trip. Of klik in rechterbalk op de Polarsteptrip.





 

04 juni 2024

Nieuwe koppelingsplaat voor onze Adria Twin

1 juni 2024

Na 83.000 km heeft de koppelingsplaat van de Fiat Ducato, waarmee onze Adria Twin zich voortbeweegt, het begeven. Ik heb intussen begrepen dat daar kleine plastic onderdeeltjes aan zitten die soms afbreken en dan schade kunnen veroorzaken. De oplossing: een nieuwe koppelingsplaat. Weer van Fiat, maar Sachs heeft er ook een, zonder plastic onderdelen. Een wat steviger exemplaar. Onze Ducato is van het type halfautomaat: wel een 'gewone' zesbak, maar hij schakelt zelf, er is geen koppelingspedaal. Op het schakelmoment heb je invloed met het gaspedaal, maar je kunt ook handmatig bepalen in welke versnelling er wordt gereden. Vooral bergop is dat fijn, want de gerobotiseerde bak schakelt graag snel op. 

Vrijdag 31 mei is de operatie bij Aarsman in Zevenbergen, een Fiat Professional garage, uitgevoerd. Tegelijk met het vervangen van de distributieriem, hoop ik: anders moet dat later dit jaar alsnog. Maandag 3 juni wordt er proefgereden. Als alles goed gaat kan ik dinsdag weer over de camper beschikken.

Levelsysteem voor buscampers