27 maart 2022

Trip 66 [5] Corona, vogels en meer

Hindeloopen
Ons ding   Helaas viel de groep enigszins uiteen. Twee stellen kwamen er achter 'dat een groepsreis toch niet hun ding was', zoals dat in cliché-Nederlands moet heten. Nee, als je met z'n vieren bij elkaar blijft en geen contact zoekt met anderen dan is 'een groepsreis' niet zo geschikt. Al is er weinig 'groepreizigs' aan de CamperElfstedentocht: iedereen gaat zijn eigen gang en sluit wel of niet bij activiteiten aan. Een stel meldde ook een positieve corona-zelftest te hebben gedaan, na een nacht zich niet goed voelen. 

Koning   Op en rond de camping van Jan Pieter stikt het van de vogels. Deze winterkoning vond dat ik wel wat te dichtbij kwam.


Wormpjes   Rond de camping werken de boeren - en de meeuwen smullen mee.
Wonder   Broodjes (af)bakken in de wonderpan. Met een omelet erop, smullen maar! (Deden we wel binnen, want buiten wordt het einde middag snel een stuk frisser.)

11steden   Ria en Ben Sosef gaven vanmiddag een presentatie over het schaatsleven van Ben. Die niet minder dan vier keer de enige echte Elfstedentocht schaatste. En daar smakelijk over kan vertellen.

Kemphanen   Vanmiddag bezocht ik dit natuurgebied, dicht bij de camping. Duizenden ganzen, tientallen bergeenden, enkele slobeenden, grutto's, tureluurs, zilverreigers en voor mij het meest bijzondere: tientallen (!) kemphanen.

C&A   Vanavond samen gegeten in een stadscafé in Workum. Mooi pand met een enorme historie. Was ooit magazijn van C&A!

17e eeuw   In Workum is ook een kleine Joodse begraafplaats uit halverwege de 17e eeuw.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen