12 juni 2023

Trip 90 [2] Vloedgolf en glasbak

Glas   De chauffeur van de 'glasbakauto' vlak achter onze camper had er vanmorgen rond half negen heimelijk wel lol in, in het lawaai dat het legen van een glasbak nu eenmaal maakt. "Heb ik jullie wakker gemaakt?" Daarna vertelde hij over de vloedgolf, die onder andere dit dorp had getroffen.
Het riviertje nu...

Ramp   
Zo'n twee jaar geleden, op 13 en 14 juli 2021, werd Duitsland getroffen door een watersnoodramp. Ruim 180 mensen kwamen om het leven bij de grote overstromingen in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Huizen, bruggen en wegen werden compleet weggevaagd. Het is een van de grootste natuurrampen in de geschiedenis van de Bondsrepubliek. Het Ahrtal in de Eifel, een smal, schilderachtig dal van de rivier de Ahr, wordt extreem hard getroffen. Alleen daar al komen 134 mensen om het leven. Daarnaast raken ongeveer 800 mensen gewond en worden tientallen mensen vermist. Duizenden inwoners verliezen hun huis. De totale schade door de overstromingen in de twee deelstaten wordt geraamd op 30 miljard euro. Op 14 juli hangen in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen de vlaggen halfstok.
Op Polarsteps: hier.

CP   Vandaag reden we probleemloos naar München. Morgen rustig verder, door Oostenrijk richting Slovenië. Vanavond even de tolweg regelen voor Slovenië.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers