11 december 2020

Trip 36 [6] Trouwdag 47

Middelburg in kerstsfeer.

"Maar dan ben je op onze trouwdag niet thuis!" Dat was Haar reactie toen ik meldde er toch even een weekje met de buscamper op uit te willen. Meegaan vond Ze geen optie: te veel afspraken buiten de deur. Waaronder oppassen op de kleinzoons, en daarvoor wijkt - terecht - praktisch alles. Daarnaast: ik ga samen met een fotomaat, die met zijn caravan naar dezelfde camping komt. Om samen te gaan fotograferen, beelden te bekijken (en wijn te drinken).
Het is dus 11 december. Het regent in Zeeland. Ons geplande vertrek om 10 uur voor een fotowandeling rond Veere en in Middelburg stellen we een uur uit.
Bij terugkeer, einde middag, staan er ineens nog twee caravans en een camper.
Meer foto's hieronder. Nog meer foto's: hier.

Het bleef regenen, dus de plannen veranderden volledig. Middelburg en het Zeeuws museum. Online gereserveerd, meeneem-koffie na afloop. Uiteraard de prachtige boekenwinkel bezocht, maar daarna naar de auto: te veel regen.


Schitterende wandkleden in het Zeeuws Museum. Doorgaans afbeeldingen van zeeslagen. En daar waren er wel een paar van.
Fotomaat Adrie bekijkt een schilderij van Charley Toorop, dochter van. We kwamen een herinnering van haar tegen in Westkapelle, langs de duinen.
Middelburg is een prachtig historisch stadje. Zelfs als het regent...


Geen museum waarvoor je een hele dag moet uittrekken... Nu, met corona, mag je maar 1,5 uur binnen zijn. En dat is genoeg om alles te zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten