03 december 2020

Trip 36 Garantie, winterwielen en Zeeland

Wat een jaar, dat 2020. Twintig twintig. Het klonk en klinkt zo lekker. Maar het was een uienjaar natuurlijk, met al dat COVID-19 of coronagedoe. Hebben we zo'n heerlijke camper, zijn we er te weinig mee weggeweest. Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland natuurlijk... ach, het valt toch eigenlijk nog wel mee. En het is allemaal te vinden hier: zoek in de balk rechts op Trip. Maar na de zomervakantie hadden we Zweden op ons lijstje staan: we zouden een caravan naar de Zweedse fabriek brengen voor een garantiegeval. Dat zou zeker een flinke rit zijn geworden, met een lange combinatie, maar wel leuk!

Intussen heeft de wagen na het eerste jaar en zo'n 22.000 km (hoezo weinig weggeweest...?) al een beurt gehad. Alles was in orde, en er is ook nog een omvormer van 1000 Watt ingebouwd. 


Zeeland

Het is nu donderdag 3 december 2020. Deze dagen combineer ik een aantal zaken. Allereerst wordt door Mobiledrôme - de dealer waar wij ook de Adria Twin kochten - het panoramaraam van onze bus vervangen. Vorig jaar zag ik ineens dat het niet meer recht was, maar dat het hier en daar 'omhoog' kwam. Niet heel ernstig natuurlijk, maar het was niet meer zoals het was bij aflevering. Later bleek het om een productiefout van de (Nederlandse) leverancier van het raam te gaan: er waren meer gevallen bekend geworden. Een typisch geval van garantie natuurlijk.

Vervolgens laat ik morgen gelijk de winterwielen er weer onder zetten. Dat gebeurt vrijdag. (Overigens neem ik, als we enkele jaren verder zijn, vierseizoenenbanden: die zijn intussen net zo goed als aparte winter- en zomerbanden.) Om vervolgens zondag naar Zeeland te vertrekken voor een weekje uitwaaien en fotograferen - met fotomaat Adrie, die met zijn caravan komt.
Waarom winterbanden? Nou, we hopen in februari 2021 toch nog naar Oostenrijk te kunnen. Of naar een andere plek waar sneeuw ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten