26 oktober 2022

Trip 79 [3] Getimmer boven ons hoofd!

Foto met Pixel 7
Camperplaats   Vandaag verplaatsten we ons van camping Coldenhove naar RCN Het Grote Bos in Doorn. Terreinen die we doorgaans mijden, maar met een kleinzoon die niet anders gewend is... Onze kinderen groeiden op op NCC-terreinen: daar waren wij het die voor het vermaak zorgden. Maar dit zijn andere tijden... Het Grote Bos beschikt over een camperplaats: daar zijn we 'geland' vanmiddag.

Grijs en zwart   Vanmorgen deden we in de campingwinkel in Eerbeek de laatste inkopen en brachten we de toegangsdingen van het zwembad terug. Ik vroeg waar ik grijs water kon lozen. 'Grijs water, wat is dat?' Ik legde het uit (drinkwater, grijs water, zwart water). De reactie: 'Nou, ik werk hier twintig jaar maar ik heb er nog nooit van gehoord.' Ik liet het maar zo...

 
Paddenstoelen   Natuurlijk is ook hier een speeltuin. Bram zwiert er lustig op los aan de kabelbaan.

Vos   'Uit de verte is het net een echte', vond Bram. Knap staaltje houtsnijwerk is het zeker.






 


 

Uitkijktoren   Op de plattegrond van de camping waren we wel benieuwd naar de uitkijktoren. Qua hoogte viel die wel wat tegen. Op de foto staat Bram bovenop 'zogenaamd' een foto te maken. Voor de foto.


Zwammen   Prachtige paddenstoelen ook op de camping: grote en kleine.


Grot   En dan is er nog het vreemde verschijnsel van deze namaakgrot, uit de 19e eeuw. Knip/plak: Een nabij en onder de Oude Arnhemse Bovenweg bevindende 19de-eeuwse GROTTO, vervaardigd uit cementen imitatie rotspartijen met bakstenen kern. De grotto is buiten gebruik en grotendeels met aarde gevuld. De doorgang is echter nog intact. Het front van de ingang bestaat uit een onregelmatig getoogde ingangspartij van imitatierotsen. Het materiaal dat voor de rotsen gebruikt is bestaat uit een kern van gemetselde bakstenen die met een dikke laag cement is afgedekt. Het cement is zo vorm gegeven dat het op grillig gevormde rotspartijen lijkt. De doorgang was oorspronkelijk voorzien van stalactieten, stalagmieten en spelonken.

Dun   Er staan tralies voor de kunstgrot, maar Bram is slank genoeg om hier doorheen te glippen. En zo zat hij ineens in de grot. (Mij lukte het niet, helaas.)

Specht   Bram herkent intussen het geluid van de boomklever, merel, koolmees en... de specht. Die precies boven onze camper een potje ging zitten timmeren!

(Foto: Fuji X-T4 - 55-200mm)



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten