13 maart 2023

Trip 82 [41] Een eerste terugblik

Terugblik   Hoewel we nog even te gaan hebben - tot 29 maart wat deze trip betreft - is het toch leuk om eens achterom te kijken. Zonder de trip in Polarsteps te openen. Dus uit het geheugen puttend wat hoogtepunten te noemen. 
Het vertrek uit Nederland natuurlijk, met sneeuw nota bene. Daar hadden wij even niet op gerekend. De eerste gasfles was in Frankrijk al snel leeg hierdoor.* 
Hulp   Vervolgens liepen we aan tegen een haperende kraan. Dat is op zich best te overzien, maar het bleek snel op te lossen. Een vriendelijke, handige en Engels sprekende monteur: het moet niet gekker worden in Frankrijk. (Verder is alles het perfect blijven doen tot nog toe. Hulde dus aan de Adria-bouwers in Slovenië.) Verder hebben we veel profijt van de CarSupport veren en dempers, want gladde wegen als in Nederland vind je in het buitenland veel minder. 
Super   De eerste CP in Frankrijk, veel wind, langs de kust. Het Belgische stel dat ik waarachtig kon helpen met hun 'pech' aan de camper. Spanje en later Portugal binnenrijden: erg leuk. De koffiestop 's morgens. De dagen met en bij Jaap Super en Kees/Carla en Cor/Judith mogen zeker niet onvermeld blijven! De bezoeken aan verschillende steden: Nantes, Porto, Sevilla, Granada (Alhambra), Barcelona.
AW Campers   
Prachtig om in het zuiden van Frankrijk de kraanvogels te zien. In Spanje de Europese kanarie vaak te horen. Nog twee portretten voor Autoweek Campers te maken (plus nog verschillende andere artikelen). We maakten ook enkele wandelingen. Over stranden (één keer met dolfijnen), door bossen. We zagen de processie van de processierupsen. Boodschappen bij die enorme Carrefourwinkels.
Maar: we hebben nog een paar weken. Wordt vervolgd dus.

* Als eerder 'verklaard tegenstander' van LPG (want het mag in Nederland officieel niet) ben ik nu om: als Europa geen kans ziet te komen tot ten minste een universeel verkrijgbare gasfles dan nemen we het heft in eigen handen. 

Barcelona. (Gelieve de meeuwen niet te voeren.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw