03 maart 2023

Trip 82 [37] Wandelen: olijfbomen, Sax en kasteel

 


Heel veel olijfbomen hier...

Olijfbomen   Drie 'opdrachten' stelden we ons vandaag. Wandelen naar Sax, daar lunchen en het kasteel bezoeken. Dat lukte allemaal, met dank aan de app Wikiloc die ik vandaag voor het eerst gebruikte. En waarmee je uitstekend je weg vindt en die ook je wandeling vastlegt: zie volgende scherm.

Km en hoogte   Wikiloc legt de afstand vast (13,3 km vandaag), de uren in beweging en de uren onderweg, en ook de hoogteverschillen. Onderaan het screenshot hiernaast kun je mooi zien waar we naar het kasteel 'klommen'. 

Lunch   Onderweg liepen we deels verhard over een smalle weg, deels onverhard over een weg vol kiezels. Om ons heen vooral olijfbomen. Af en toe een blaffende hond achter een hek. 
Onder het viaduct door, in het dorp een Chinese winkel bezocht die werkelijk alles heeft - vooral veel wat je niet nodig hebt - en warm geluncht. Soep vooraf, hoofgerecht kip en spareribs, 1 x cheesecake en koffie toe. EUR 13,20, en daar zaten ook nog de jus d'orange en een glas rode wijn bij in. 

Omhoog   Na de lunch naar het bijzonder strategisch gelegen kasteel. Gesloten buiten het hoogseizoen, maar vanaf die hoogte heb je wel een mooi uitzicht over Sax.

Strategisch   De ligging van Sax is door de eeuwen heen strategisch gebleken. Dat wordt hier uitgelegd. In Spaans en Engels.Daarna daalden we via allerlei steegjes weer af.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten