02 maart 2023

Trip 82 [36] Sax: tussen de olijfbomen

Wind   Na onze stedenbezoeken (Porto, Sevilla, Burgos, Granada) zoeken we nu een beetje 'buitenaf' op: minder stenen om ons heen, meer groen. De afgelopen dagen lukte dat uitstekend en ook de plek die we vandaag bereikten is te midden van - dit keer - olijfbomen. Sax heet het dorp. Met een kasteel: morgen wandelen we erheen. De wind zorgt hier voor lage temperaturen. Heldere nachten, rond het vriespunt. Overwinteren? Geen sprake van. Aangenaam? Dat zeker wel.

Comfort   Ik dacht eerst zonder stroom te blijven staan, maar met niet al te veel gas meer doen we dat toch maar niet. We betalen nu EUR 0,75 per kW. Geen idee waar dat op uitkomt. Overdag haal ik de stekker uit de bus: dan houdt het zonnepaneel alles op peil. We hebben een mooi plekje aan het einde van het terrein. Geen buren, wel uitzicht. Af en toe dendert er een stuk verderop een Spaanse hogesnelheidstrein voorbij. Met de neus van een raket.
Vereniging   De camping is aangesloten bij de AsociaciĆ³n Amigos de Acampada Campo Alegre. Een soort natuurkampeerterrein, zou het bij ons heten. De leiding is in handen van een Engels echtpaar, Sharmain en Julien. Eerstgenoemde verzorgde een uitgebreide rondleiding bij aankomst: erg leuk. Het terrein is afgesloten met een hek. Het is een klein uur lopen naar het dorp - tussen de olijfbomen door. 
Vogels   Bij de receptie ligt een map met de vogels die op het terrein te zien zijn. En dat zijn er aardig wat. Er is een grote keuken waarin je mag koken. Een zwembad in de zomer en overal zitjes en een bbq. Kortom, deze dagen komen wij wel door. Het stageld bedraagt 13 euro per nacht. Daar komt alleen de stroom nog bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen