30 juli 2023

Laatste week in de camper

Onze lunch vandaag genoten bij de Heimolen.
Pauze   We gaan - voor eventjes - de laatste week in van ons camperleven. Vanaf 20 januari van dit jaar 'wonen' we in onze Adria Twin. Maar volgende week zetten we 'de bus' even in de stalling en trekken we in het huis van het gezin van dochter R. in Wouw. Zij zijn dan op vakantie, met de caravan, in Nederland (Achterhoek). Eind augustus komt de camper weer tevoorschijn voor een bezoek aan de CaravanSalon in Düsseldorf. 

Foto: © Alex K.
Stoer   Een campermaat, op reis in Noorwegen, stuurde mij deze foto van een prachtige, zelfgebouwde camper. Ja, dan hoef je niet bang te zijn dat je op nat gras vast komt te zitten. Een ritje door IJsland, Afrika, dan lukt hier wel mee.







26 juli 2023

Succes leidt tot arrogantie

Tien anderen   Bedrijven die succesvol zijn lijden niet zelden aan een ergerlijke vorm van arrogantie richting hun klanten. Het zijn de klanten die zorgden voor succes, het zijn de klanten die kunnen barsten zodra de vraag groter is dan het aanbod. ‘Voor jou tien anderen’, luidt het credo dan.

Camping Gaasperdam   in Amsterdam is zo’n voorbeeld. We stonden er al enkele keren, ver genoeg buiten het hoogseizoen om het risico van ‘vol’ te vermijden. Desondanks reserveerden we: het is tenslotte Amsterdam.

Geen reactie   We stonden er nu in de derde week van juli een weekend. Twee keer probeerde ik te online te reserveren, twee keer volgde er geen enkele reactie. Nou ja, behalve de waarschuwing dat de boeking pas definitief zou zijn na een bevestigende e-mail. Die dus nooit kwam. Twee keer geen reactie. Dan maar bellen. ‘Kom maar gewoon, er is nu plek genoeg.’ En dat klopte gelukkig. Waarom ik geen e-mail had ontvangen? ‘Dat weet ik niet, misschien door de drukte…?’

24 juli 2023

Terugroepactie









RDW   Waarom ik op de site keek weet ik niet mee, maar bij de terugroepacties stond een (1). Toch maar even gekeken.


Stuur   Als ik het goed zie mag ik blij zijn dat ik vandaag weer de CP Rucphense weide heb bereikt! Aan een afspraak wordt gewerkt. Fiat Professional vroeg in de chat of Groningen iets zou zijn. Vanuit Rucphen...? Nou, liever niet! Wordt vervolgd. 


17 juli 2023

Op de plaats rust

Rucphen   Onze Twin staat rustig op ons basiskamp De Rucphense weide. Gelukkig hebben we een personenauto bij de hand: deze was in eerste instantie noodzakelijk omdat Zij regelmatig naar haar bejaarde moeder wilde als wij in het land zijn. Helaas is mijn lieve  schoonmoeder zaterdag jongstleden overleden, in alle rust en in ons aller bijzijn. Donderdag vindt de crematie plaats.
  
Hybride   Vandaag kreeg de Toyota H-CR een onderhoudsbeurt. Toen ik deze gisteren wilde halen bleek hij niet te starten: hybride auto's kunnen slecht tegen weken stilstaan. Alle 'systemen' blijven actief en trekken de accu leeg. Enkele uren opladen hielp wel, maar de accu blijkt toch in een slechte conditie te verkeren. (Vooruitgang? De Suzuki Swift van Haar kun je een winter lang wegzetten en deze start daarna gewoon...)

TrackJack   Morgen krijgt de Adria Twin een onderhoudsbeurt, ruim 6000 km later dan voorgeschreven. Wel in overleg met de dealer, deze overschrijding: 'Kan geen kwaad.' Vrijdag wordt er een GPS-systeem in de Twin gebouwd. Voor de gemoedsrust. En deze houdt alle ritten bij. Waarschuwt via de mobiele telefoon bij (ongewenste) verplaatsing en inbraak. Vrijdag gaan we weer met de Twin op pad (Amsterdam).

10 juli 2023

Trip 90 [8 en slot] Terug in 'basiskamp' Rucphense weide

Kroatië - wat een 'geschiedenis' vind je daar!
Varen   Een maand zijn we onderweg geweest, naar Kroatië en een paar dagen Italië. De reportages van Kroatië zijn voor drie opdrachtgevers, de perspresentatie in Italië in elk geval voor één. Vanuit Split bracht de veerboot ons naar Italië, vanuit daar reden we via de Brennerpas en tussenstops in Völs (Innsbruck) en Alzey naar Rucphen. Probleemloos zo'n 4100 km gereden. Ben wel wat over de 'servicebeurt' heen, maar dat was ingecalculeerd. Voor alle zekerheid onderweg een keertje 200 ml olie bijgevuld. Verder eigenlijk niets. Hulde voor de Adria Twin! 

Meer lezen en zien van deze trip? Klik dan hier.

Levelsysteem voor buscampers