23 april 2024

Trip 101 We 'achtervolgen' weer enkele componisten

Kamelen: die verwachtten wij niet
Voor een of meer reportagein CamperReisMagazine zijn we nu en de gehele maand mei in Duitsland. De aanloop doen we rustig aan, met enkele tussenstops. Kunnen we 's middags ook nog een wandeling maken, boodschappen doen of lezen.

We beginnen in Nunspeet, op een camping. Kunnen we weer even wennen aan de camper, water inladen (dat is thuis vanaf de eerste verdieping niet handig) en: op De Witte Wieven staan we voor 20 euro. Er zijn camperplaatsen zonder voorzieningen die een stuk duurder zijn. We wandelen het bos in en ontmoeten daar kamelen en een zebra. 

Fijne camping in Nunspeet
Prima camping, ook als basiskamp voor fietsen en wandelen op de Veluwe. Met zandverstuivingen en heide in de buurt. Deze komt op mijn lijstje favorieten voor nog eens een andere keer.

Natuurlijk kochten we ook wat in de boerenwinkel
Daarna zoeken we een boerenerf met de app Landvergnügen. Daarvoor koop je één keer toegang en sta je daarna gratis bij meer dan 2000 (!) boeren. In Duitsland en Oostenrijk.
 
Heel veel koolzaad in dit deel van Duitsland
Wij staan
een nacht bij een boerenwinkel. Tussen koolzaadvelden en bij hunebedden. De donkere lucht belooft niet veel goeds, maar we hielden het droog.

Niet alleen Drenthe heeft hunebedden
De Straße der Megalitkultur is een toeristische route in Nedersaksen (Duitsland). Daaraan ligt ook dit hunebed.
De route loopt langs megalitische bouwwerken (met name hunebedden) van Osnabrück naar Oldenburg. De palen werden vanaf 2008 geplaatst en de driehonderdtien kilometer lange route werd op 14 mei 2009 geopend. 
De route gaat langs diverse archeologische plaatsen waar je 33 plekken kan bezoeken met bijvoorbeeld hunebedden of menhirs (rechtop staande steen).

Genoeg ruimte op de CP Bremen

Vanaf het boerenerf waren we de volgende dag in nog geen uur in Bremen, precies buiten de milieuzone. Fijne camperplek, met voorzieningen (tv-aansluiting, stroom, water, sanitair). Het meeste hebben we niet nodig overigens, dankzij de zonnepanelen, het dagelijks rijden tot nu toe en de afwezigheid van een tv in onze 'bus'.


Oud en nieuw ontmoeten elkaar hier. Verkeershufters kiezen vaak dit merk (Duitse) auto. Maar deze vormen verdienen niets minder dan bereden te worden door een Heer in het verkeer.
Wat een geschiedenis heeft Bremen. Natuurlijk vooral ook als Hanzestad.


Houd met twee handen de voorpoten vast en doe een wens
Vier verouderde en uitgerangeerde dieren - een ezel, een hond, een kat en een haan - besluiten om samen de stadsmuzikanten van Bremen te worden, nadat hun eigenaren van plan zijn hen te doden. Onderweg naar Bremen komen ze een rovershol tegen, waar ze besluiten om de rovers weg te jagen en zelf in het hol te verblijven. De rovers schrikken zich kapot van het lawaai dat de dieren maken en slaan op de vlucht, waarna de dieren het hol betrekken en er gelukkig leven. Het sprookje eindigt met de boodschap dat ouderen ook nog van waarde kunnen zijn en dat er altijd mogelijkheden zijn om een nieuwe start te maken. (Sprookje van de gebroeders Grimm).

Het rijke Duitsland is niet goed voor iedereen. Deze zwerver kampeert hier en kennelijk vindt iedereen dat goed. Hij staat in elk geval droog en heeft een 'tuintje'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rubriek Mijn camper en ik