17 oktober 2020

Oefenen met de Omnia wonderpan

Smakelijk eindresultaat.
Het afbakken van broodjes: heerlijk. Een kruidcake bakken: we smullen er nog van. Vandaag, 17 oktober en precies 51 jaar (!) na onze eerste ontmoeting, staan we samen in de keuken een soort pizza te maken in de lichtgewicht Omnia wonderpan. Die, geplaatst op een gasvlam, door zijn vorm de functie van een oven krijgt. En die we aanschaften voor gebruik in de camper, maar waarmee we nu thuis eerst enige ervaring opdoen.

Het pizzadeeg - vierkant - voegt zich gemakkelijk naar de siliconenvorm in de pan. Daarin gaan vandaag achtereenvolgens tomatensaus, paprika, champignons, kaasstrooisel en twee geklutste eieren. Daarna wordt het overhangende deeg over de inhoud gevouwen, nog wat laatste ei over het geheel en dan kan de pan op het gas.

Hieronder nog wat foto's.




 

Even een rondje uitsnijden, het deeg erin draperen en insmeren met tomatensaus.

Dan de fijngesneden paprika erin en de champignons.


Twee geklutste eieren - een beetje bewaren voor na het 'inpakken'.


Natuurlijk, wat is een pizza zonder kaas?



 Alles wordt netjes 'ingepakt' voordat de wonderpan op het gas gaat. 


Vijf minuten hoog om op te warmen, vijftien, maximaal twintig minuten op halve kracht.

Bord erop, omdraaien - pas op: de pan is loeiheet - en de Pizza Calzone Larossi is klaar voor consumptie. Beetje Italiaanse salade erbij, glaasje wijn. Je hoort ons niet klagen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten