11 oktober 2020

Dreischor: een plaatje van een ringdorp

[Alle foto's: telefoon Pixel 3A XL)
Als je met de camper in Zeeland bent (in de buurt van Schouwen-Duiveland) dan is een bezoekje - per fiets - aan het ringdorp Dreischor wat mij betreft verplichte kost. Wij waren op bezoek bij vrienden in Bruinisse: van daar is het tien minuten met de auto.

Dreischor (Zeeuws: Dreister) is een ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 975 inwoners (1 januari 2020) die Reisenaers genoemd worden. Dreischor is vanaf 1973 een beschermd dorpsgezicht en daarmee een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. In 2001 werd het dorp verkozen tot 'Groenste dorp van Europa'. (Bron: Wikpedia)

Omdat het rond het middaguur was besloten we maar gelijk te lunchen bij koffie-Kaffee/Restaurant De Boekhouder in Dreischor, de enige plek hier waar dat kan: elke dag (!) vanaf 10:00 uur. En ik verzeker je: uitgebreide kaart, heerlijke lunch!

Hieronder nog enkele (met de telefoon gemaakte) beelden van prachtig Dreischor.Heerlijk en intiem lunchen bij De Boekhouder


Eén van de mooiste grafkapellen (18e eeuw) in ons land:
in de kerk van ringdorp Dreischor.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten