19.6.22

Trip 69 [6] Op weg naar de veerboot

Met Locus Maps kun je op je telefoon
eenvoudig je route bijhouden, met veel
gegevens achteraf.
Lotus Maps   Wat een geweldig (vakantie)land is Noorwegen. We rijden er nu een paar weken rond en we vinden het nog steeds geweldig. Het landschap, de natuur, de wegen, de mensen, de Vikingen (..), de campings, camperplaatsen en andere plekken waar je mag overnachten... Minpuntje: het prijsniveau. Maar daar kies je voor, want dat is geen openbaring als je hier arriveert.

Hoofdstad   We begonnen in Oslo, daarna in noordelijke richting, dan naar het westen (Trondheim) en vervolgens weer in zuidelijke richting. Meestal bleven we één nacht op een plek en genoten we onderweg van het vele moois. Enkele keren bleven we langer, o.a. in Oslo (twee nachten) en Stavanger (zes nachten op twee plekken).

Lupinen   Vandaag reden een prachtige weg - nummer 44 - langs de kust richting Kristiansand. Ik had een kleine camping gevonden met een wasmachine. Daar werden we ook alleraardigst ontvangen, er was een wasmachine maar géén droger. En dat is dus erg onhandig... We reden daarom door naar de grotere camping Lyngdal waar we nu staan. Meerdere wasmachines en drogers in de aanbieding.

Het Altmark-incident (WOII) vond hier plaats.
ADAC   Gisteren landden we in eerste instantie op een camperplek, aangereikt door de Duitse ANWB. Nou, dat was zo'n rommelplek dat ik daar maar ben gekeerd om verder te rijden. We vonden een prima plek een stuk verderop. Betalen aan een automaat, lukte allemaal prima.

Oorlog   In het Jøssingfjord vond aan het begin van WOII het Altmark-incident plaats. Wat dat inhield lees je hier.

Olie   Onderweg kwamen we ook nog langs een booreiland. Wat een omvang heeft zo'n 'apparaat' toch!

Wasdag   We blijven op deze camping twee nachten staan, zodat er morgen een was kan draaien. Vanavond liepen we een rondje om de camping, te beginnen op het Kvavikstranda waaraan de camping ligt. Daarvan zijn de foto's hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

HELDEN gezocht