18 maart 2024

Trip 100 [6] Stadscamping Bolsward

"Kunnen we niet een nacht korter blijven in Workum en eerder naar Bolsward gaan?" We gaan kijken, bellen, overleggen. Workum vindt het niet leuk, uiteraard. Uiteindelijk komen we terecht op de stadscamping Bolsward. Waar je alleen al voor beheerder/vrijwilliger Arie naar toe zou willen. 


In Molkwerum stonden we twee nachten. Ideaal om op de fiets zowel Stavoren als Hindeloopen te bezoeken.

In Workum genoten we van heerlijke koffie met taart, de prachtige gevels, het Chinees restaurant en natuurlijk...
... het Jopie Huisman museum. Van de website: 
"Jopie Huisman werd geboren in Workum en was eenvoudige komaf. Hij dreef jarenlang een handel in vodden en oud-ijzer. Tussen de bedrijven door werkte hij aan zijn omvangrijke oeuvre, dat uit veel verschillende stijlen bestaat. De lompen uit zijn voddenhandel vormden een grote inspiratiebron, vooral schoenen fascineerden hem mateloos, hij kon er eindeloos over fantaseren. De kledingstukken vertegenwoordigden voor hem de dragers. Door ze te schilderen waren het in zijn ogen dan ook portretten. Hij had een groot zwak voor mensen uit de zogenoemde zelfkant van de samenleving. Velen van hen heeft hij door de jaren heen geportretteerd. Met zijn doeken behoedde hij hun verhaal voor de vergetelheid; iemand had hun leven ‘gezien’ en het met mededogen geregistreerd."
Natuurlijk bezochten we onderweg naar Bolsward het Elfstedenmonument. Een beeld voor alle vijftien tochten.
Bij Van Buren zijn onze schapenvachten van de voorstoelen weer machinaal gekamd: ze zijn weer als nieuw.

Behalve vachten voor voorstoelen hebben ze bij Van Buren nog veel meer mooie spullen van schapenvacht.

De stadscamping heeft ook zompig gras... we staan dus met een aantal campers verhard bij 'het zwembad'. De andere voertuigen staan achterin. Ongekend zonnig is het vandaag ineens geworden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nog meer oorlogsgraven