28 augustus 2024

Niesmann + Bischoff presenteert nieuwe Arto

Na de afgelopen jaren eerst de iSmove en Flair te hebben aangepakt presenteert Niesmann+Bischoff nu de Arto in een compleet nieuw jasje. De nieuwe Arto is een heuse liner op een Mercedes Sprinter. De nieuwe generatie van de Arto - te zien op de CaravanSalon Düsseldorf  die zaterdag van start gaat - is gebaseerd op het in- en exterieur van de iSmove en de Flair, plus wat extra’s. "Dat we nu zowel het interieur- als het exterieurdesign van de iSmove en de Flair hebben overgezet naar de Arto was een voor de hand liggende keuze, gezien het succesverhaal van die twee series", zegt Hubert Brandl van N+B.

De volledig geïntegreerde Arto
– 2,4 meter breed - is verkrijgbaar in twee indelingsvarianten: de Arto 78 heeft een lengte van 7,82 meter en een enkele as en is qua indeling vergelijkbaar met de iSmove 6.9 E. De Arto 88 heeft een lengte van 9,06 meter en twee assen achter. Het toegestane gewicht van de Arto 78 is 4,5 ton, van de Arto 88 5,5 ton.

De introductie vond plaats aan de Wolfgangsee in Oostenrijk en ging - voor dealers en pers - gepaard met een diner en een droneshow boven het water. Omdat die avond Duitsland speelde op het EK waren er gelukkig ook grote schermen met daarop de voetbalwedstrijd. Dat leverde bij het internationale gezelschap uiteenlopende reacties op bij (bijna) doelpunten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers