22 augustus 2024

Labels voor Camping-car Park

Het Franse Camping-Car Park (camperplaatsen) introduceert twee labels voor kampeerders die meer zoeken. De Premium en Premium Green labels geven aan de mobiele gasten van Camping-Car Park aan dat ze meer mogen verwachten op deze bestemmingen. Deze terreinen schenken bijzondere aandacht aan de basisvoorzieningen en aan duurzaamheid. Op dit moment hebben al meer dan honderd campings van Camping-Car Park een van de twee keurmerken ontvangen. Ze worden telkens voor een jaar toegekend en worden niet automatisch verlengd.

"Kwaliteit en duurzaamheid
zijn bijzonder belangrijk voor ons", legt Olivier Coudrette, CEO van Camping-Car Park, uit. "Campervakanties worden altijd geassocieerd met een verblijf in de ongerepte natuur, daarom voelen we ons echt verplicht om iets terug te doen voor de natuur. Dat doen we met ons Premium Green Label."
Het Premium label garandeert gasten op standplaatsen van Camping-Car Park de basisvoorzieningen: de aan- en afvoer van zwart en grijs water, en de aanwezigheid van drinkwater en elektriciteit. Daarnaast zijn er verharde standplaatsen, zijn alle standplaatsen goed toegankelijkheid en is er een gemakkelijke toegang tot de serviceplek. De camperplaatsen met het Premium label bieden verder een rustige omgeving, een klantenbeoordeling van meer dan vier van de vijf sterren gemiddeld en regelmatig onderhoud van alle voorzieningen en groenzones.
 
De Premium Green kampeerplaatsen van Camping-Car Park gaan nog een stap verder, met afvalscheiding, minstens één fiets- of wandelpad in de buurt en lokale dealers die speciale aanbiedingen hebben voor camperaars op vertoon van hun Camping-Car pas.

Camping-Car Park is in 2011 opgericht door Laurent Morice en Corinne Bruel. Het bedrijf verwacht in 2024 nog eens 120 camperplaatsen te openen in Europa. Naast Frankrijk zijn er kampeerplaatsen in Portugal, Spanje, België, Duitsland en sinds kort één in Nederland (Naarden). Info: www.campingcarpark.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers