26 augustus 2024

Weer meer LMC Tourer

Dankzij het nieuwe Fiat-chassis, vernieuwde uitrustingsopties, een nieuw design en diverse verbeteringen wordt de LMC Tourer een stukje comfortabeler en veelzijdiger. In modeljaar 2025 biedt de instapserie van LMC in totaal elf indelingen, waarvan zes uitvoeringen met een hefbed. De nadruk in de serie blijft liggen op de lichtgewicht constructie. Afgezien van het nieuwe Fiat-chassis met twee indelingen blijft de Cruiser-serie ongewijzigd tot modeljaar 2026.

Volgens een groot onderzoek onder camperaars in Duitsland blijft de Fiat Ducato het populairste basisvoertuig voor campers. Naast de Ford Transit, richt LMC zich dan ook vooral op Fiat: negen van de elf Tourer-indelingen worden op deze basis gebouwd. De Cruiser serie is ook gebaseerd op het nieuwe Fiat-chassis.

 De populaire indeling van de H630, met een Frans bed.

Er zijn aanzienlijk meer indelingen beschikbaar in de Tourer-serie dan vorig modeljaar, waaronder veel halfintegralen. Naast de modellen met hefbed zijn de T-indelingen een ideaal alternatief als niet zoveel slaapplaatsen nodig zijn. Dit komt doordat het hefbed in de Tourer Lift, dat in ingeschoven toestand in het plafond verdwijnt, nauwelijks ruimte inneemt.

De doorgang in de camper is vergroot door het meubilair aan te passen. De alkoof A 690 indeling heeft een speciale status - en niet alleen dankzij het andere silhouet. Met zijn zespersoonsindeling en een gewicht van minder dan 3,5 ton is dit een geschikt voertuig voor grotere gezinnen.

Het nieuwe model H 634 voegt zich bij de Ford-indelingen. De indeling is gebaseerd op die van de H 630 Tourer, maar hij is iets langer (7,06 m) en hoger (2,83 m). Beide Ford-voertuigen zijn standaard uitgerust met dieselverwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers