16 augustus 2024

Avontuurlijke Weinsberg | studiemodel

Een voertuig voor globetrotters: net als diverse andere merken brengt nu ook Weinsberg een expeditievoertuig op de markt. De Weinsberg X-Pedition 600 MQ (voertuigstudie) is vanaf de basis opnieuw uitgedacht. Er is straks keuze uit vier typische expeditiekleuren. Een leuk extraatje is de nieuwe Weinsberg bij nacht: een LED-strip volgt de contouren van de achterste zijruiten. De wagen is geschikt voor vier reizigers.

De Weinsberg X-Pedition wordt voortbewogen door Mercedes-Benz Sprinter met 150 pk en achterwielaandrijving. Het stoere voertuig staat op krachtige 245/75 R 16 all-terrain banden. Optioneel biedt Weinsberg de nieuwe X-Pedition ook op een vierwielaangedreven chassis aan.

Het interieur biedt
tal van slimme oplossingen aan. Zoals opvallend, verticaal lijstwerk als wandbekleding die niet alleen helder en modern oogt, maar ook effectief geluid dempt. Het is tevens het eerste voertuig waarin de nieuwe toiletoplossing CleanFlex standaard is, waardoor de badkamer opmerkelijk veel ruimte biedt. Want alleen bij gebruik is het toilet zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers