25 mei 2020

Campertrip 17 - Anjum, Friesland (6 en slot)

Een Friese motormaat - net als ik zitting hebbend in de Ledenraad van de KNMV - kwam vanmorgen nog even op de koffie in Anjum. Grote picknicktafel voor de camper, dus afstand houden was geen probleem. Daarna liet ik het vuile water weglopen - handig, zo'n verplaatsbare opvangbak met slang: niet eerder gezien - en reden we richting Dokkum en terpdorpje Jannum, om daar nog even dat prachtige 12e eeuwse (!) kerkje, met sarcofagen, te bezoeken. Beheerder Aldert de Boer was er ook net. "Ja, het kerkje staat altijd open. Het is hier geen massatoerisme, maar regelmatig komen er mensen kijken, zoals jullie nu. Dan is het sneu als je voor een dichte deur staat. En veel te halen valt hier niet."

Bij het kerkje dronken we koffie in de camper, we lunchten nog wat op een parkeerplek later en reden toen naar huis. Anjum - Bergen op Zoom is toch zo'n 300 km.

Friesland, we wisten het al, is schitterend. Dus zonder enige aarzeling zeg ik: tot de volgende keer!

Hieronder nog enkele foto's van Jannum's kerkje.

Het bakje op wieltjes onder de afvoer, slang richting put. 
Jannum - BoZ = 296 km

Bij het kerkje van Jannum zijn huizen te huur. Wat een leuke plek om hier een paar dagen te wandelen en te fietsen!Info: www.logementenjannum.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten