26 mei 2020

NIEUW: iNDUS toiletsysteem van Thetford

Je zou zeggen: wat kun je aan een campertoilet nog veranderen om dat vervolgens zonder overdrijven ‘een heel nieuw systeem’ te noemen? Welnu, met iNDUS bewijst Thetford dat dit wel degelijk mogelijk is. Alles gericht op gebruiksgemak, vooral als het gaat om het legen van het campertoilet. Aan het nieuwe systeem is vijf jaar in stilte gewerkt.

Een serieuze innovatie dus, waarmee Thetford als marktleider in mobiele sanitaire systemen een grote stap voorwaarts zet. Bürstner valt de eer te beurt als eerste camperfabrikant een voertuig te presenteren met het iNDUS systeem. Adria volgt binnenkort.

Hergebruik grijs water

Niet alle innovaties slagen. Thetford probeerde recent een ‘machine’ op campings te introduceren die het legen van cassettes min of meer zou ‘automatiseren’. Er volgden verschillende versies van het apparaat, maar uiteindelijk is het project in z’n geheel afgeblazen.

iNDUS biedt een veel grotere kans op succes, maar het is dan ook veel meer omvattend, waaronder het hergebruik van grijs water om het – nieuwe – toilet te spoelen. Verder worden uitwerpselen met een soort blender vloeibaar gemaakt en gebeurt het legen van vuilwater en toilet in één keer. Alles gaat vergezeld van een app, die alle niveaus laat zien en ook waar plekken zijn waar geleegd kan worden (geïntegreerd met Campercontact).

Het systeem is in eerste instantie gericht op opbouwcampers, maar op termijn zeker ook toepasbaar in buscampers en grotere caravans. Het volledig vervangen van de huidige cassette door dit systeem is niet mogelijk: denkbaar is wel dat delen ervan toepasbaar zijn in combinatie met de vertrouwde cassette.

Dit omwille van de snelheid even in een notendop. Later meer nieuws hierover en beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten