19 mei 2020

Campertrip 17 - Anjum, Friesland (1)

Anjum, 21 - 25 mei 2020
Eerste ritje: van stalling naar de bandenwissel.
Al onze voorjaarsplannen met de camper werden 'het slachtoffer' van COVID-19 ofwel de coronacrisis. De bus - half mei - staat nog op zijn winterbanden in de stalling, hier een stukje verderop. Maar op 12 mei nemen we een besluit: we vertrekken op 21 mei voor enkele dagen Anjum. Op een Bij ons camperplaats aan het Lauwersmeer. We hebben voor alle zekerheid maar even een berichtje die kant op gestuurd, want het idee leeft bij ons dat iedereen nu op stap gaat - na maanden quarantaine - en alles dus wel vol zal staan. Maar: dat blijkt mee te vallen.
Het wordt de 17e trip met deze bus, die we in juni 2019 bij de dealer mochten ophalen. De kilometerstand gaat richting de 15.000.De zomerwielen zijn weer gemonteerd.
Zomerwielen
Vandaag, 19 mei, begint de voorpret van 'eindelijk weer op pad' met de camper. Uit de stalling direct door naar de bandenboer: de winterwielen zitten nog onder de bus! En hoewel het seizoen al enigszins op weg is rijd ik nu toch liever op de zomerbanden. Profile in Roosendaal slaat de vier wielen op en wisselt. En balanceert af en toe. Kost allemaal wat, maar we gaven de afgelopen maanden weinig tot niets (extra's) uit... Daarbij: mei is vakantiegeldmaand.
Vanmiddag en morgen alles in de camper in orde maken, donderdagmorgen vertrekken richting Friesland. We zullen de enigen niet zijn, lees ik in de kranten. Maar we hebben de tijd en het Lauwersmeer wacht wel op ons.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten