28 mei 2020

Campertrip 18 - Steenderen, Gelderland (1)

Een paar dagen stond de bus voor de deur, maar vandaag zijn we weer op pad. Weer naar een Bij ons-camperpark, dit keer in Steenderen. Landlust heet het, bijna midden in het dorp. Dicht bij Bronkhorst, het kleinste dorpje van Nederland.
Gelukkig had ik onze komst aangekondigd, want het parkje is vol. Bij de camperplek hoort een winkel (twee verdiepingen, één met speelgoed, de ander met huishoudelijke artikelen). De Coop en een drogist zijn ook vlakbij, en zelfs een afhaalrestaurant, snackbar en - zaterdag - een mobiele pizzeria hebben we tot onze beschikking.

Eerst maar eens een wandelingetje door het dorp. Een katholieke en een protestantse kerk, een piepklein marktpleintje (vrijdag) en vooral veel leuke, mooie huizen.

Voor een 'portret' in Autoweek Campers maakte ik een afspraak met een echtpaar hier twee campers verder. Met een fraaie Orion, van Duitse makelij, aldus de eigenaar. Morgen hoor ik vast meer.

Hieronder nog enkele foto's en de route van vandaag - over Rotterdam, zodat mijn 89-jarige, weinig mobiele schoonmoeder eindelijk de camper een keer met eigen ogen kon zien.

Tekst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten