15 januari 2022

Stuttgart? Nee, fietsen in Brabant

Via het Anton van Duinkerkenpark
fiets ik Bergen op Zoom uit 
Afgelast   Zonder COVID-19 pandemie zouden wij vandaag op de CMT in Stuttgart rondlopen, misschien wel de leukste beurs in Europa (caravans, campers, accessoires, reisbestemmingen). Maar de CMT gaat dit jaar niet door.

Winterkamperen   Zonder... zouden wij gisteren de persdag van de CMT hebben bijgewoond en zouden we maandag met de camper naar Alpencamping Nenzing rijden: de eerste van drie wintercampings die we - telkens voor een week - besproken hebben.

Mijn fietsroute vandaag: net
iets meer dan 50 km. Met de 
lichtst mogelijke ondersteuning...

Ziekenhuis   Dan maar Stuttgart overslaan en gelijk naar Nenzing rijden? Zeker. Maar als corona in de familie toeslaat en wij zo langzaamaan de enige 'virusvrijen' zijn ligt een dagelijks ziekenhuisbezoek meer voor de hand. Dus: we hebben ons op de eerste camping afgemeld en hopen volgende week wel naar de tweede te kunnen (Camping Hell, Fügen).

Trappen   Dus vandaag de eFiets gepakt, gisteren een knooppuntenroute op de laptop geproduceerd en rijden maar. Fris, grijs maar gezond.

 

Rust   Richting Markiezaat kan het best druk zijn met fietsers en wandelaars. Maar vanmorgen niet. Meerkoeten, kuifeenden, enkele zaagbekken en ganzen vormden nu hier mijn - heel prettige - gezelschap.

Grijs   De zon slaagde er niet in door de bewolking heen te breken. Soms was er een beginnetje, maar uiteindelijk moest de gloeiende bal lava het onderspit delven.
Tank   Woensdrecht is zwaar getroffen in de Tweede Wereldoorlog. Onder meer deze tank herinnert daaraan.

Kunst   Gewoon langs de weg: altijd interessant. En op een mooie plek hier.
Internationaal   Na Brabant en Zeeland rijd ik ook België nog even in. Ik herken enkele punten waar we vorige week wandelden - vanuit Wouwse Plantage toen.
De boeren bereiden zich al weer voor op het voorjaar. Want dat komt er zeker.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten