25 januari 2022

Trip 62 Winterkamperen [6] Kabelbaan Spieljoch - Fügen




Mist   Dat was - weer - mooi wakker worden vanmorgen: de bomen waren wit gekleurd door aanvriezende mist. Prachtig ziet dat er dan uit hier op camping Hell in Fügen. Het belooft tevens een zonnig vervolg - en dat kregen we, ook op 1920 meter (Spieljoch).
Het is laagseizoen. Overal is het ongekend rustig. In het sanitairgebouw kom je zelden iemand tegen, tien mensen in de bus vanmorgen en boven geen rijen bij de lunch maar gelijk aan de beurt. Volgende week wordt het drukker, voorspelt een Nederlandse skilerares, op pad met twee Poolse kinderen. "Normaal krijgen we meer dan honderd kinderen elke week, nu waren het er maar elf." 

Op het rijtje camperplaatsen staan we 
intussen helemaal alleen.

Rijbewijs   
De gratis skibus heeft een halte op de camping. Instappen maar en een kwartier later sta je bij de ingang van de kabelbaan. Voor 26 euro per persoon (..) mag je mee omhoog. Wel even de QR-code tonen en een ... ai, niet bij me. Geen moment aan gedacht. Gelukkig had Zij wel haar rijbewijs bij zich: "De volgende keer wel meenemen hoor." Ja mevrouw.

Slappe lach   
Na aankomst op ongeveer 1800 meter drinken we eerst koffie. Als we even een pinpas zoeken wrijft de kassière nog even over haar telefoon. "Heeft hij nog steeds niet geantwoord?", vraag ik. Ze kijkt me aan en dan gebeurt het: ze krijgt een aanval van de slappe lach. Dat is grappig bovenkomen hier! Het afrekenen lukt nog net.


Uitzicht   Het is niet zo'n lange wandeling naar de top. Maar het uitzicht is op deze plek prachtig.
Bankje   Een schitterende plek om een uurtje te blijven hangen. Wat we pardoes ook hebben gedaan.
Geen kip   Ook op de wandelroute is het rustig... Winterwandelen op z'n mooist!
Oorlogsmonument voor beide wereldoorlogen in Fügen.




Soplair   
Op het dashboard staat de ventilatie op 'binnen', zodat er hier geen koude Oostenrijkse lucht binnenkomt. Aan de buitenkant isoleren wij met een isolatiescherm van het Franse Soplair: het bedekt zijruiten en voorraam. Overdag kan het deel van de voorruit voor de helft open, voor zicht en zon. De zijflappen gaan deels om de deur heen en onder de spiegels houden spanbandjes de zaak op hun plaats. Badé - recreatiegroothandel in Steenbergen - kan dit aan alle camperbedrijven leveren. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten