20 januari 2022

Trip 62 Winterkamperen: Oostenrijk

Zo koud als ik het ooit op de
Noordpool aantrof zal het
 in Oostenrijk niet worden...

Donderdag 20 januari
Gisterenavond de camper uit de stalling in Hoeven gehaald. Die staat nu trouwens voller dan ik 'em ooit zag. In het donker was het even zoeken naar onze bus... Alleen in het middenpad brandt namelijk licht, niet aan de zijkanten van het voormalige kassencomplex. Maar: we vonden de bus natuurlijk. De donderdag, vandaag, gebruiken we voor het inladen van diverse spullen, zodat we morgen (vrijdag) bijtijds weg kunnen. 

Duitsland   Gasflessen, bedden opmaken, dat werk. Vrijdag en zaterdag rijden we door Duitsland, zondag komen we dan in Fügen, Oostenrijk, aan. Vanaf 14 uur kunnen we daar inchecken. Ik heb ook alvast het restaurant gereserveerd - geen idee of het druk is op de camping.

LED   De hoofdschakelaar 12V in onze bus brandt weer niet. Weer, want om diezelfde reden is recent nog dat paneel vervangen. Afspraak bij Mobiledrôme gemaakt om een en ander te bekijken, door te meten en eventueel opnieuw te vervangen. Alles werkt verder gelukkig, dus dat staat onze wintertrip niet in de weg.

Corona   De NOS meldt dat Oostenrijk de inreisbeperkingen versoepelt. Vanaf maandag. Maar geboosterd en wel verwachten wij sowieso geen drempels.

Bobil   Onze eerste bestemming in Oostenrijk: camping Hell in Fügen. Op ons gemak overnachten we eerst nog twee keer in Duitsland. Van deze trip maak ik een reportage voor het Noorse kampeerblad Bobil og Caravan Magasinet, te plaatsen in de herfst van 2022. Als voorbereiding voor de dan volgende winter. Verder is Oostenrijk het thema voor het jaarlijkse Viva magazine dat in 2023 verschijnt. Kortom: het lijkt vakantie, maar het is gewoon werk.


3 opmerkingen:

  1. Ziet er top uit, veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er top uit, veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie manier om geld te verdienen, Willem. Maar ik weet dat het jullie daar niet alleen om te doen is. Een goede reis en dat de schoonheid om je heen met ons en in je reportages mag schitteren!

    BeantwoordenVerwijderen