24 januari 2022

Trip 62 Winterkamperen [5] Fügen - Schlitters - Fügen





Skileraar   We weten nog hoe dat moet: uit eten gaan. Gisteren lukte het in Rosenheim, Happinger Hof, vandaag op camping Hell. Wat is de prijs-kwaliteit van het eten toch heel veel beter dan in ons land. De dame die ons bediende sprak echt Oostenrijks, maar is Nederlandse. "Aan een skileraar blijven hangen, heel cliché." Bepaald niet cliché is dat ze nog samen zijn en kinderen hebben. 

Stralingswarmte   Nog even terug naar de nacht achter Happinger Hof in Rosenheim (D). Daar stonden maar liefst twee prachtige Kachelofen, zoals ze zo'n kachel hier noemen. De tegels nemen de warmte op en geven die langzaam af. Een buitengewoon aangename manier van verwarmen, weten wij nog van de vele jaren dat wij genoten van onze Finse speksteenkachel Tulikivi. Maar: deze mag er ook zijn! 

Jezus   Op camping Seehof in Kramsach stond op 23 januari de kerststal nog (of al?): ook bijzonder.

Maandag 24 januari
We maken er een wandeldagje van. Een gpx-bestand gedownload van de Zillertal website: de route komt langs camping Hell. Bergschoenen aan en gaan. We lopen net geen elf kilometer door een mooi winterlandschap onder een stralende zon.

Zon   We vertrekken nog in de schaduw, maar dat zal snel veranderen als de zon wat hoger staat.

Boom   Een 'bewoond' kapelletje is de resten van wat ooit een enorme boom was.

Zang   Deze felgekleurde bessen trekken ongetwijfeld vogels aan. We hoorden in een groepje bomen mooi gezang - maar konden geen vogel vinden. En de zang herkende ik niet.
Semmeln   Mijn eigen Maria gaat lunchen. Ik sluit me aan. Onder het toeziend oog van...
Rijp   De mist vannacht en vanmorgen is in de bomen nog zichtbaar.
Schlitters is een klein dorpje. Maar groot genoeg voor een flink hotel waar we ook nog een voortreffelijke Latte konden kopen (à drie euro per stuk - dat dan weer wel.)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Boordaccu uitschakelen