01 juli 2022

Trip 70 [2] Op pad met een Itineo CS660

Itineo   Een integraal is heel wat anders dan een buscamper. Dat merken we nu we sinds vanmorgen op pad zijn met de vorig jaar ge├»ntroduceerde Itineo CS660, uit de stal van Itineo.

Akkoord   De afspraak voor deze test, in opdracht van een Noors kampeerblad, is geruime tijd geleden gemaakt en recent door mij en daarna de PR-mevrouw bevestigd. Dus rijden wij vanmorgen naar de fabriek: daar zouden we de inhoud van onze Twin overzetten naar de integraal.

Frans   Maar ja, dit is Frankrijk. Niemand bij de fabriek wist er van. Uiteindelijk kwam het goed: wij werden terug naar het hotel gereden door een jonge man die - gebruikelijk hier - geen woord Engels spreekt want daar stond de wagen klaar. Met gas, water, spulletjes. De baas gaf een korte uitleg en daarna konden op pad. Eerst terug naar de Twin, die bij de fabriek blijft staan. En daarna... op zoek naar AdBlue, want het waarschuwingslampje ging branden. Bij een tankstation dat Google Maps vond was wel een AdBlue tank, maar geen van mijn pasjes werkte.

Sainte Suzanne   Een jongeman deed zijn uiterste best om mij uit te leggen dat ik een speciaal pasje nodig had. (Raar: waarom kan dat geen bankpasje of creditcard zijn?) Maar: E.leclerc op vijf minuten rijden zou het wel hebben. Staan we eerst bij een E.leclerc Drive - die heeft het niet. Maar een werkelijk enorme E.leclerc een stukje verder... die had het. En we vonden het, dankzij een vriendelijke jongedame die ons er naar toe bracht. (Ze bestaan, vriendelijke Fransen!) En zo kwamen we in Sainte Suzanne terecht. Op een kleine camping bij een prachtig middeleeuws dorpje. Waar we in tien minuten naar toe liepen om ter plekke fish and chips te eten. De jonge serveersters die dit heel erg Engelse gerecht op tafel zetten zullen toch wel... nee, geen woord buiten de grens. Schrijnend is de tegenstelling met de ongeveer tienjarige Noorse jongens onlangs die ons nog even wat kwamen vertellen in prima Engels!

Landschap   Het dorpje en de omgeving zijn er overigens niet minder mooi om. Het Franse basisonderwijs deugt kennelijk niet en daar kunnen die kinderen ook weinig aan doen.

De fish and chips smaakte prima, de rode wijn kon beter en de muziek was goed gekozen bij dit themagerecht voor vandaag.

Kasteel   We slenterden wat door de straatjes en wandelden om het kasteel. Prachtig, en bijzonder rustig overal. Er is ook nog een camperplaats, waarvoor je alweer een ander pasje nodig hebt - dat ligt intussen misschien al wel thuis.

Oorlog   Natuurlijk heeft ook dit Franse dorp een monument voor de gevallenen in de twee wereldoorlogen. Daarmee besluit ik vandaag.


 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Trip 99 [3 en slot] Toch nog sneeuw