07 oktober 2023

Een - tijdelijk - paradijsje

De gemeente Roosendaal en de aannemer van Enexis (de firma Baas) kunnen  het niet eens worden over de noodzakelijke afsluiting van een stukje weg in Wouw, waar aannemer Kok Bouwgroep een appartementencomplex met zestien woningen bijna gereed heeft. Begin november is het complex klaar, maar dan zonder stroom. De firma Baas lijkt de 'hoofdschuldige' van deze vooral voor de bewoners vervelende situatie. Maar het kost Kok Bouwgroep zeker ook serieus geld.

Intussen verblijven wij al vanaf 20 januari in onze camper. Dat lukt uitstekend, maar af en toe een huis is best prettig. En dat hebben we, de komende weken. Wat vakantie is voor de één is nu een huis voor ons. En wat voor een huis, op wat voor een plek! De camper onder een afdak, een personenauto bij de hand.  

Ook de omgeving is hier prachtig. Eén van de grote rivieren stroomt hier, met schitterende uiterwaarden. Ik zag al direct kuifeenden, grote zilverreiger, lepelaars, heel veel ganzen, 

Een bijzonder 'monument' vormen deze stalen tankversperringen. Geen idee of deze hier enig effect hebben gehad.

Een meer eigentijds monument mankeert het moment waarop 'de schop de grond in ging' om een herhaling van de waterproblemen van 1995 te voorkomen. De rivier moest de ruimte krijgen - dat kreeg-ie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nog meer oorlogsgraven