04 oktober 2023

Truckland koopt Mobiledrôme

Truckland Group
B.V. (onderdeel van de Pallieter Group) neemt Mobiledrôme Campers en De Vossenhoek Caravans in Oud Gastel over. Door deze overname neemt de omzet van Truckland met circa 30 miljoen euro toe en daarmee komt de geprognotiseerde omzet op een totaal van circa 350 miljoen euro in 2023. Bij het concern werken circa 750 medewerkers.

De vestigingen van Truckland zijn in Acht, Almere, Amsterdam, Boxtel, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Heerhugowaard, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid, Schiphol, Son, Tilburg, Veghel, Velsen, Wognum en Zaandam. Naast deze heeft Truckland nog vestigingen in Beerse (België) en Valdemoro en Alcalá de Henares (Spanje). De eerste Camperland vestiging ligt in Herpen, dit wordt nu aangevuld met de locatie in Oud Gastel. Voor de klanten van Mobiledrôme verandert er voorlopig niets, staat op de website te lezen.
Begin 2022 werd ook al Caravan- en Campercenter Cor van den Oever in Herpen aangekocht. Alle camper- en caravanactiviteiten worden samengevoegd onder de business unit Camperland, waartoe dus ook Mobiledrôme en De Vossenhoek gaan behoren. Hiermee groeit het merkenportfolio van vijf naar negen campermerken. Naast EuraMobil, Adria, Bürstner, Forster en Karmann zal Camperland nu ook Dethleffs, Hymer, Knaus en Weinsberg gaan vertegenwoordigen.

Bij Mobiledrôme en Vossenhoek werken 45 medewerkers. In de showroom van 3.000m2 op Argon 33 te Oud Gastel staan de top 5 merken van campers en caravans tentoongesteld, inclusief een uitgebreide kampeershop. Naast deze showroom heeft Mobiledrôme een zelfstandig techno-center op Argon 26 van 1.000 m2 met twaalf werkplekken, dat zich richt op het onderhoud van campers en het verkoopklaar maken van caravans en campers. De Vossenhoek heeft ook een eigen techno-center in Rucphen.

Binnen Truckland bestaat er een jarenlange relatie met camperklanten voor service en onderhoud. Met de overname van Mobiledrôme en De Vossenhoek, in combinatie met het eerder overgenomen Cor van den Oever bestaat er nu een nog betere geografische spreiding over Nederland. De twee gespecialiseerde verkooplocaties in Herpen en Oud Gastel versterken de positie van Camperland als geheel. De servicepunten bevinden zich o.a. in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Heerhugowaard, Herpen en nu ook in Oud Gastel en Rucphen. De verkoop- en verhuuractiviteiten zullen zich voorlopig concentreren in Herpen en Oud Gastel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstsfeer op Rucphense weide