04 oktober 2023

Trip 96: Bezoek in Wouwse Plantage

Op 22 oktober sluit Camping Getaway (geen fijne naam...) in Wouwse Plantage. Prima camping, zeker nu het er zo rustig is. We staan met één caravan op een veldje, sanitair onder handbereik.

Vanmiddag kwamen dochter Rebecca, kleinzoon Bram, vriendje Luuk en hondje Cody op bezoek. Tijd voor een kleine wandeling, een klauterpartij en meer.

De camping gaat in de komende periode het aantal camperplaatsen uitbreiden. Voorzieningen zijn er al (toilet en grijs water legen, water innemen, 10 Amp. stroom). Wij staan overigens niet op een camperplaats, maar op de camping zelf (19 euro per nacht incl. 10 Amp.).

Natuurpoort Wouwse Plantage is een prima startpunt voor uitgebreide wandelingen in de bossen.

De Slag om de Schelde in de Tweede Wereldoorlog woedde ook in deze omgeving. Eén van de Libération Routes loopt hier langs de Wouwse Plantage.

Het gebied hier heeft ook een geschiedenis als het gaat om turf. Op diverse plekken kom je 'monumenten' tegen die herinneren aan het turf steken en het vervoer van de toen belangrijke brandstof.

Jongens houden van rennen, klimmen en 'risico's' nemen. Ik was ook zo...

Een beeld gemaakt door Léon Vermunt in opdracht van de gemeente. Het stelt een houthakker voor, vroeger  pinnenrooier genaamd. Het staat aan de Plantagebaan in de Wouwse Plantage.

Naast de Gertrudiskerk ligt een mooie begraafplaats. De Sint-Gertrudiskerk is een neogotisch bakstenen kerkgebouw. De geschiedenis van de kerk is verbonden met Pierre Joseph de Caters, eigenaar van het landgoed de Wouwse Plantage. Hij liet in 1870 een kerkje bouwen op zijn landgoed, voorzien van een pastorie. In 1891 werd een nieuwe kerk gebouwd. In 1925 werd de kerk vergroot en verbreed, in 1944 werd de toren opgeblazen. Een groot deel van de kerk werd toen verwoest. In 1950 vond het herstel plaats. In 1968 is het koor nog verhoogd.

Ook in Wouwse Plantage dit prachtige woonhuis, naast de kerk.

Onder de schors zitten allemaal beestjes.

Ook Cody had het best naar zijn zin in het bos. Maar vindt het ook geen probleem om weer in de auto plaats te nemen. Als bijrijder nog wel.

 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nog meer oorlogsgraven