21 april 2023

Onweer. Chaos. Gas. Dakluik.

Weerlicht   Er komen waarschuwingen binnen voor slecht weer: regen en onweersbuien, met windstoten tot 70 km/h. Dat zal de camper doen schudden. Maar tot nu toe valt het erg mee. In de verte is gerommel, er is een enkele lichtflits maar verder geen problemen. Donkere luchten, die zijn er wel.

Zo wordt de ruimte onder de bedden beter benut.

 

 

 

Chaos   Achterin een buscamper is het niet zo moeilijk om er een rommeltje van te maken. Maar daar heb ik nu een stokje voor gestoken. Met de aanschaf van twee 'hele' en vier 'halve' lichte, grijze kratten heb ik daar een einde aan gemaakt. Eén bestaande krat is gehandhaafd, op de twee nieuwe passen vier halve, alles wat anders neergezet en er is orde. Kan de stoelen gemakkelijk pakken, de 'interne supermarkt' kunnen we gemakkelijk bij en de andere spullen zijn toegankelijk door er even een halve krat uit te schuiven. De kratten zijn dicht, dus de schade bij omvallende flessen of scheurende pakken blijft ook beperkt tot de inhoud van die ene krat.

Lucht   Van diverse kanten krijgen wij positieve berichten over de Maxxfan de Luxe. Een ventilator op de plek van het dakluik, in ons geval boven het bed. Kan lucht naar buiten zuigen of naar binnen blazen, kan actief worden bij een bepaalde temperatuur, helpt erg bij het koken en vliegende insecten houden er helemaal niet van (muggen!). Toch maar eens serieus overwegen.

Gas   En dan is er nog de kwestie van de brandstof voor verwarmen en koken. Ik wil een LPG-fles laten inbouwen. Of toch twee? Ik denk dat één het handigst is, met een handmatige omschakeling van de ene fles naar de andere. Maar helemaal zeker weet ik het nog niet.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers