14 april 2023

Trip 84 [2 en slot] Fijne groep fotoliefhebbers in Duizel

CP-eigenaar Arjan Fokker wilde ook best even
model zijn voor de vele fotografen die rondliepen.
Brabant   Maandag jongstleden waren wij al in Duizel - campercamping Blij Venneke - om een en ander voor te bereiden. Dindag kwamen de deelnemers aan de NKC fotoworkshop die ik mocht geven. Samen met Chajah, Karen en Alex heb ik deze namens de NKC georganiseerd, Blij Venneke was 'gastheer' en stelde een kantine en een 'leslokaal' beschikbaar. Ons is het uitstekend bevallen, binnenkort weten we aan de hand van de evaluatie of de deelnemers (27 mensen in 15 campers) ook tevreden waren. 

TopPlatz   Tuinontwerper Arjan Fokker heeft zijn eigen camperplaats uiteraard ook mooi aangelegd. Uit vorige bezoeken weet ik dat het in de zomer één bloemenzee is. Elke camperplek heeft zijn eigen tuintje. De CP staat ook in de gids TopPlätze van de gelijknamige, Duitse organisatie.


Inleiding  
Dinsdagavond vertelde Arjan iets over de nog jonge geschiedenis van de camperplaats. Woensdag begon ik met wat theorie rond de fotografie. Na de door ons verzorgde broodjeslunch vertelde Adrie G. uit Wijk bij Duurstede over zijn fotoproject. Daarna gingen de deelnemers aan het werk met hun foto-opdrachten.
Donderdagwerd er volop gefotografeerd. Op en rond de campercamping, en ook de groep (hobby)beeldhouwers verleende daarbij hun zeer gewaardeerde medewerking. Een plaatselijke Chinees zorgde voor het avondeten op onze locatie. Daarna bespraken we foto's, met laptop en beamer. Vrijdagochtend bracht de warme bakker warme appelflappen bij de koffie en bespraken we nog wat foto's en liet ik heel kort iets over nabewerken zien.

Intussen staan we weer in Rucphen - waar op ons werd gerekend.

Eend   Tijdens onze fotowandeling donderdag kwam Arjan ons tegemoet met zijn hobbyvoertuig: een cabrio op basis van een Lelijke Eend. En fotogeniek bij het leven!

Bestek   Een Franse kunstenaar maakt van bestek en ander keukengerei schitterende kunstwerken. De kraanvogel (eerste foto) is een voorbeeld, dit indianenhoofd ook. Op de campercamping staan nog veel meer van deze kunstwerken - en ze zijn te koop! Ook de krokodil hieronder.

Herhaling   Wat mij betreft: volgend jaar wéér een NKC-fotoworkshop op dezelfde plek.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers