13 mei 2023

Bandenspanning: regel het zelf

Veren   De juiste bandenspanning onder onze camper is van groot belang voor de veiligheid, de levensduur van de band en het comfort onderweg. Bij CarSupport vernam ik dat het zeker niet nodig is banden altijd tot hun max op te pompen. "Alleen als je graag wil stuiteren raden wij dat aan", vertelde men mij lachend. Dus geen 4,5 bar meer onder onze Adria Twin, maar 3,8 voor en 4,0 achter. In combinatie met de CarSupport veren en Koni FSD schokdempers levert dat heel veel extra rijcomfort op, weten wij sinds anderhalf jaar.

Pomp   Elke keer weer naar een benzinestation, garage, dealer of andere plek met een meter voor de bandenspanning, daar komt zelden iets van. Ik neem de luchtdruk in de camperbanden dus in eigen hand. Met de Donrox A922 - nog geen honderd euro - kan ik altijd en overal de bandenspanning van camper, auto en fiets regelen. Oppompen en lucht laten ontsnappen, het kan allemaal. Ook voor een bal oppompen wordt een verloop meegeleverd. Pompen gebeurt met de ingebouwde accu of met de meegeleverde 12V-aansluiting. 

Display   Het apparaatje werkt prima. De bediening lukt goed, de eerste keer even de gebruiksaanwijzing erbij houden. Puntje van kritiek: de leesbaarheid van het schermpje. Te weinig fel (buiten in de zon) en te kleine cijfers. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rubriek Mijn camper en ik