14 september 2024

Koelkast blok aan ons been

Onverhard, maar goed begaanbaar
Zweden kent een heel bijzonder recht, namelijk het recht om overal in Zweden te recreëren waar je wilt. Het 'Allemansrätten'. Allemänsrätten is uniek  en een belangrijk onderdeel van de Zweedse levensinstelling: iedereen heeft het recht om van het land te genieten. En dat betekent dat het je vrij staat te kamperen waar je wilt, een duik te nemen in een meertje en te gaan wandelen of varen waar het je mooi lijkt.
Winkeltje met snuisterijen, kaarsen en meer
Eén nacht stonden wij op een plek in de natuur, maar toen stopte de Dometic koelkast ermee. Althans op gas. De laatste dagen zijn we dus gebonden aan een plek met stroom, lees camping. Sommige zijn hier al op 15 augustus gesloten, andere zijn volgeboekt in verband met een grote kampeerbeurs in Jönköping, maar wij vonden er nog wel, gelukkig.
Het café. Koffie inschenken doe je hier zelf




Een café. En nog open ook (weekend). Vandaag reden we een behoorlijk stuk 'onverharde', maar prima begaanbare weg door het bos. De TomTom stuurde ons zo en het bleek goed. Onderweg was een winkeltje, met verderop een café - op z'n Zweeds.
Je waant je hier in een woonkamer uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. Heerlijk stukje vers gebak en een kop koffie vanaf de warmhoudplaat. Zo gaat dat hier overal. Niks Latte macchiato of koffie verkeerd. 

Onder
Bij aankomst op deze camping hoor ik kraanvogels. In de verte een grotere groep, boven ons vliegen er wat later vijf hoog over. Op weg naar warmere streken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Levelsysteem voor buscampers