24 juli 2020

Campertrip 28 - Luxemburg / Ardennen (8)


Camping Um Bierg in Tarchamps: daar zijn we vandaag terecht gekomen. Kort ritje in zuidwestelijke richting, parallel aan de grens met België.

Links de grenspaal uit 1843.
Eén van de wandelingen vanaf de camping is de grenspaalroute: een door latere oorlogen beschadigde grenspaal uit 1843 is de beloning als je deze route loopt. Grotendeels verhard, maar op een enkele tractor na kom je hier verder niets tegen. De grenspaal staat pal naast een schuilplek voor een kwartet pinken, dat nieuwsgierig kwam kijken wat ik aan het doen was.

Deze camping kreeg enige bekendheid door het programma Ik vertrek. Waarin uitbaatster Judith Koopmanschap te zien was, die haar woonboot in Loosdrecht met pedicurepraktijk inwisselde voor deze camping in Luxemburg. Wie weet kan ik haar nog vragen of dat een verstandige beslissing was...

De camping is mooi gelegen: uitzichten rondom. Maar: wat gedateerd. Geen pinautomaat: alleen contant betalen kan, ook in het restaurantje, waar je 's morgens je komst moet aankondigen, inclusief wat je wilt eten ('het is kleinschalig hoor': maar zo klein waren de schalen niet en het eten smaakte prima).
Stoofvlees en een schnitzel

Jammer ook dat het winkelcentrum zich op 7 km van dit dorp bevindt: dichterbij is niets. Dat wordt morgen met de fiets die kant op: flink op en neer - de accu's slepen ons er doorheen.

Paul van de camping bezoekt alle nieuwkomers en geeft dan een college afvalscheiden: dat is hier nogal anders dan bij ons. Voor een euro koop je een zak voor het restafval.

Hieronder nog wat foto's.De grenspaalroute - ruim 7 km

1 opmerking:

  1. Dank je wel voor je reisverslag, Willem. Fijn dat jullie electrische fietsen hebben. Lijkt me anders wel een klus als je met het boodschappen doen iers vergeten bent. Wel fijn om even je voeten te laten pedicuren daar!Veel plezier nog samen! 💋

    BeantwoordenVerwijderen