01 juli 2020

Campertrip 26 - Viva kamperen (Noord-Nederland) (2)

Klik op de foto's voor grotere afbeelding.
Vandaag de eerste twee, meest noordelijk gelegen Viva kamperen-dealers bezocht: het Noorder Caravan Centrum in Marum (Hobby, Fendt en Dethleffs)en Recreama Caravans Groningen (Knaus, Tabbert, Kabe, Weinsberg en T@b). Daarna 'geland' op de 'Bij ons' camperplaats De Bonenstee in Nieuwlande. Via een tussenstap nog bij Campwerk in Tynaarlo, waar ik met een kop lekker cappuccino erbij (dank Ivar!) de prachtige trailers en daktenten bewonderde: een groeimarkt van jewelste, begreep ik.

Bij het Noorder Caravan Centrum in de showroom natuurlijk - en vooral - aandacht voor de toekomst, maar ook voor enige kampeerhistorie.

Recreama Caravans in Groningen bestaat intussen een halve eeuw. De familie De Boer neemt de klanten regelmatig mee op 'werkbezoek' in een fabriek: Kabe, Swift en Tabbert zijn de laatste drie bezochte fabrikanten.
Recreama Caravans Groningen is onder andere dealer van Kabe, het Zweedse kwaliteitsmerk dat in het bijzonder geliefd is bij winterkampeerders.
Campwerk is van de camptrailers en daktenten: een hele andere vorm van kamperen, die momenteel sterk in opmars is. En zeker niet alleen bij jongeren: integendeel zelfs.
Lekker stoere karren voor de avontuurlijk ingestelde kampeerder. Goedkoop zijn deze voertuigen zeker niet: ik hoorde prijzen voorbij komen waarvoor je ook met gemak een caravan koopt.
Tenslotte is er de camperplaats De Bonenstee, één van de 29 Bij ons camperplaatsen die ons land rijk is. Op deze foto ziet dat er prachtig uit, maar het is, eerlijk is eerlijk, niet het hele verhaal.
Vanuit een andere hoek krijg je van De Bonenstee wel een iets andere indruk. De luid blaffende herder bij aankomst werkt voor veel mensen ook niet bepaald als een magneet. Nee, hij doet niks. Hij blaft. Dat levert mij in elk geval geen enorm welkomstgevoel op...
Voor 8,50 euro mag ik hier een nacht slapen. Zonder stroom zou het nog 1,50 euro minder zijn.
En deze bui? Die is niet gevallen op De Bonenstee.
1 opmerking:

  1. Mooi is het noorden toch Willem, je bent er niet weg te slaan, was even langs gekomen je was vlakbij.

    BeantwoordenVerwijderen