14 mei 2021

De volgende trip: in oostelijke richting


Vrijdag 14 mei 2021

Stalling   Op 12 mei reed ik de camper weer naar de stalling. "Je bent één van de weinigen die er zo vaak mee op stap gaat: de meesten brengen 'em en dan blijft-ie maanden onaangeroerd staan. Da's best duur kamperen", merkte de stallinghouder kostenbewust op. Nou, dat vinden wij ook: zo vaak als maar mogelijk is zijn wij er mee op stap. Zo ook nu weer: we rijden in oostelijke richting.

Accuproblemen   Ik zag een bericht van de NKC dat er opvallend veel campers met accuproblemen zijn. Waarschijnlijk als gevolg van het lange(re) stilstaan van campers, door corona. Hebben wij geen last van: in Nederland valt genoeg te camperen, dus wij blijven gaan zolang er geen verbod of strikt advies geldt dit niet te doen.

Wandelschoenen   Op 13 mei (Hemelvaart) nieuwe lage wandelschoenen gekocht (Meindl). Eerst een dag in huis gedragen (dan mag je nog ruilen), maar de volgende dag al het bos in: ze zitten als gegoten.

Prik   Op 14 mei hebben wij beiden de eerste Pfizer vaccinatie gekregen. Over 35 dagen de tweede.

Jarig   Op 15 mei wordt mijn schoonmoeder 90 jaar. Dat uitgebreid vieren zit er niet in. Als een popster op bevrijdingsdag maakt ze nu een (auto)toer langs kinderen en kleinkinderen. Rotterdam, Gorinchem, Middelburg, Bergen op Zoom, zoiets. Jammer maar begrijpelijk wil ze niet gevaccineerd worden tegen corona. Ze mankeert best het een en ander 'en wil niet doodgaan aan een vaccin'. Breng daar maar eens iets tegen in. 

Persbijeenkomsten   Intussen komen de eerste uitnodigingen binnen voor perspresentaties van camper en caravanfabrikanten. Begin juni de eerste: ik heb me aangemeld. Tegen die tijd zie ik wel wat de voorwaarden zijn. Het is in elk geval een werk gerelateerde trip.

Pinksteren   Tijdens het Pinksterweekend (een christelijk feest waarbij de gelovigen vieren dat ze de heilige Geest ontvangen. Het wordt 50 dagen na Pasen gevierd en daarmee heb je ook meteen de betekenis van Pinksteren: het woord is afgeleid van het Griekse pentekostè , dat 50 betekent) zijn we samen met kinderen, hun partners en de beide kleinzoons.

Camper   En daarna staat de camper al weer te trappelen om te gaan rijden. We gaan een paar dagen aan de Waal staan en daarna naar de Achterhoek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten