28 mei 2021

Trip 42 [3] Camping Waalstrand: struinen door de polder

Struinen   Zoals gebruikelijk had ik thuis fiets- en wandelroutes uitgezet (met Routeyou.com). Vandaag wordt het - aangekondigd maar toch verrassend - stralend weer. Wandelschoenen aan en struinen door de polder - zo heet de route die ik vond althans. Vanuit de camper zijn we binnen de kortste keren in de natuur.
Ja, de route was schitterend. Een mengeling van Lac du Der en Biesbosch. Hier en daar erg modderig, vrijwel overal prachtig. Paarden kwamen we tegen, een 'Dijk van een Wijf' (foto), ooievaars, futen met jong op de rug, buizerds, smienten, kuifeenden, ganzen, veel broedende meerkoeten.
Hier en daar was het knap modderig. De nieuwe wandelschoenen kregen gelijk hun vuurdoop. Het nieuwe is er nu wel af - maar de voeten bleven droog.

Velden vol madeliefjes, met Gendt op de achtergrond.
We konden er niet dichterbij komen en er stond ook geen toelichting bij. Geen idee dus welke geschiedenis we hier zien. Iets met de steenfabrieken wellicht?
De wandeling is vrijwel volledig onverhard. Langs de dijk, weelderig begroeid.
Onze route liep hier dwars doorheen.
Het water kan hier grote hoogten bereiken.
Overal is hier water en zijn er wilgen. Onlangs zei iemand me: "Ik wil zo graag het drukke Nederland uit." Tijdens onze wandeling hebben wij niemand gezien...
Mooi zicht op een stukje van de camping aan het einde van de wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten