28 mei 2021

Trip 42 [2] Camping Waalstrand

Camping Waalstrand
Op donderdag 27 mei, zijn we op ons gemak aangekomen op Camping Waalstrand in Gendt. Via Rotterdam, om nog even bij mijn schoonmoeder (90) langs te gaan. Ter hoogte van Vuren hebben we de camper aan de kant gezet voor een lunch met (thuis) zelfgebakken brood. 
De camping is alleraardigst. Pal aan de Waal, dus voortdurend varen er schepen voorbij. De Waal - ruim 80 km lang - is de meest waterrijke aftakking van de Rijn en ook een van de drukst bevaren wateren. We staan hier drie dagen: dan gaan we verder richting Achterhoek (Harfsen). Maar eerst hier de omgeving verkennen. Wandelend en fietsend.
Altaar   Op camping Waalstrand bevindt zich ook een altaar - in het verleden vonden hier processies plaats. Links op de achtergrond het zwembad.
Een klein deel van de camping is ingericht als camperplaats. Met stroom, water, afvoer en zelfs CAI op elke plek. Een stuk verderop is een prachtig sanitairgebouw. Nou goed, dat kost 26 euro per nacht. Maar dat hebben wij wel voor zo'n fijne plek over.
De voorste, grijze bus is de onze. Vermoedelijk voorzien van sjoemelsoftware, lees ik net op de site van de NKC.
Voortdurend varen er schepen voorbij op de Waal. Ik sprak kampeerders die hier al vier weken staan, met slecht weer, 'maar we hebben ons nog geen minuut verveeld'. (Vier weken op één plek: dat lijkt ons nou weer helemaal niks. Tenzij je met kinderen bent wellicht.)
Zwembad, speelplekken, jeu de boulesbanen, een groot schaakspel. Goed sanitair. Heerlijk uitzicht. Vriendelijke mensen bij de receptie. Camping Waalstrand krijgt een 9 van mij!
Dit is toch fantastisch kamperen!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten